80 χρoνια πριν… 15-1-1939

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΣΑΜΠΕΡΛΑΙΝ: Ο Αγγλος πρωθυπουργός ανεχώρησεν εκ Ρώμης. Ο σιδηρ. σταθμός ήτο διακεκοσμημένος με αγγλικάς και ιταλικάς σημαίας, με τάπητας και με άνθη. Λόχος στρατού απέδωσε τας τιμάς. […] Ο κ. Τσάμπερλαιν είπε: «Ο σκοπός του ταξιδίου δεν ήτο η σύναψις ειδικών συμφωνιών, αλλά η δημιουργία αντιθέτως κατανοήσεως των εκατέρωθεν απόψεων διά της προσωπικής επαφής. Ο σκοπός ούτος επετεύχθη πλήρως. Φεύγομεν από την Ρώμην είπερ ποτέ και άλλοτε πεπεισμένοι περί των αγαθών προθέσεων και της καλής θελήσεως της ιταλικής Κυβερνήσεως […]».

ΝΕΟ ΕΡΓΟ: Ο Γάλλος συγγραφεύς κ. Φερδινάνδος Σελίν πρόκειται να γράψη νέον έργον, συνέχειαν του γνωστού «Θάνατοι επί πιστώσει», το οποίον θα έχη υπόθεσιν από τον πόλεμον [Αναφέρεται στο «Guignol’s Band»].

ΧΟΡΟΣ «ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ»: Ο «Παρνασσός» χθες την νύκτα –όπως κάθε χρόνο– είδε και πάλιν εις τας αίθουσάς του την παλαιάν του δόξαν με όλην της την λαμπρότητα. […] Ο χορός προσέλαβε μεγάλην ζωηρότητα κατά τας μεταμεσονυκτίους ώρας και εξηκολούθησε και πέραν της 3ης πρωινής, μετά μεγάλης επιτυχίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή