80 χρoνια πριν… 17-1-1939

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΗΡΑΓΓΑ ΜΑΓΧΗΣ: Είναι περίεργον ότι υπάρχουν άνθρωποι […] οι οποίοι πιστεύουν ότι μία υπό την θάλασσαν σήραγξ είναι απειλή […]. Oταν λάβη κανείς υπ’ όψιν τα στρατιωτικά και οικονομικά επιχειρήματα τα εξ ίσου ισχυρά τα οποία εχρησιμοποιήθησαν εναντίον της κατασκευής της Διώρυγος του Σουέζ και του Παναμά, […] δεν θα αρνηθεί ότι όταν εν τέλει κατασκευασθή, θα ομολογηθή ότι έπρεπε να είχε κατασκευασθή προ πολλού [φωτ. ο Φρ. Μιτεράν και η βασίλισσα Ελισάβετ στα εγκαίνια της σήραγγας, το 1994].

ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ: Εξ χιλιάδες πτωχά και ασθενικά παιδιά συσσιτούν εις τα μαθητικά συσσίτια Αθηνών. […] Ως μία ευκαιρία υποστηρίξεως οργανούται και εφέτος η μεγάλη χοροεσπερίς των μαθητικών συσσιτίων υπό την προστασίαν του κ. Προέδρου της Κυβερνήσεως. Η Οργανωτική Επιτροπή Κυριών, ήτις ανέλαβε την οργάνωσιν της χοροεσπερίδος ταύτης, απευθύνει την παρούσαν έκκλησιν προς την Ελληνικήν κοινωνίαν βεβαία ότι θα τύχη της υποστηρίξεώς της […].

ΑΡΧΙΕΧΘΡΟΣ: Η [ιαπωνική] «Νίσι-Νίσι Σίμπουν» γράφει ότι αν η Αγγλία προέκρινε την υποστήριξιν του Τσαγκ Κάι Σεκ, η Ιαπωνία θα [..] την θεωρήση ως «αρχιεχθράν» της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή