80 χρoνια πριν… 18-1-1939

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΕΜΒΑΣΗ Ή ΟΧΙ; Ο κ. Φλαντέν [φωτ.] συνέστησεν αυστηράν συμμόρφωσιν προς την πολιτικήν της μη επεμβάσεως και αναγνώρισιν δικαιωμάτων εμπολέμου εις τον στρατηγόν Φράνκο, ο κ. Μπλουμ υπεστήριξεν ότι η ιταλική δράσις εν Ισπανία επιβάλλει όπως η Γαλλία και η Αγγλία επέμβουν υπέρ των κυβερνητικών. […] Η Βουλή θα αποφασίση την Παρασκευήν κατά πόσον η Γαλλία θα εμμείνη εις το σχέδιον περί μη επεμβάσεως ή θα ανοίξη τα σύνορά της.

ΠΟΛΥΚΡΟΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ: Αι παρισιναί εφημερίδες εξακολουθούν να απασχολούνται με το θεατρικόν έργον του διασήμου Γάλλου συγγραφέως Ζαν Κοκτώ «Οι άτακτοι γονείς». […] Το έργον επροκάλεσε μεγάλας συζητήσεις μεταξύ του φιλολογικού κόσμου και των διανοουμένων της γαλλικής πρωτευούσης, φαίνεται δε ότι πρόκειται να απασχολήση και τα γαλλικά δικαστήρια […].

ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΝΤΣΙΓΚ: Ο Υπατος Αρμοστής της Κοινωνίας [των Εθνών] εις το Ντάντσιγκ εζήτησεν όπως απαλλαγή των καθηκόντων του, διότι φρονεί ότι δεν πρέπει να θυσιασθή η προσωπικότης του εις υπόθεσιν η οποία δεν έχει καμμίαν ελπίδα επιτυχίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή