80 χρoνια πριν… 23-1-1939

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ» ΜΠΟΝΤΛΕΡ: Το περιοδικόν «Ερμής της Γαλλίας» εδημοσίευσε την οριστικήν έκδοσιν των «Ημερολογίων» του ποιητού Καρόλου Μπωντελαίρ. […] Τα «Ημερολόγια» αποτελούνται από τις «Ρουκέττες», το «Η Καρδιά μου γυμνή» και το «Σημειωματάριον». […] Το εκδοθέν βιβλίον αποτελείται από 280 σελίδας, πράγμα το οποίον δεικνύει τη σπουδαιότητα των επεξηγηματικών σημειώσεων τας οποίας προσέθεσεν ο κ. Ζακ Κρεπέ και αι οποίαι ρίπτουν πλήρες φως επί του συχνότατα ημιτελούς και σκοτεινού κειμένου. […] Το πλήρες κείμενον των «Ημερολογίων» δημοσιεύεται διά πρώτην φοράν. […]

ΔΙΚΗ ΚΡΙΛΕΝΚΟ: Κατά πληροφορίας εκ Λένινγκραδ, επίκειται η δίκη κατά του Κριλένκο, τέως κομισσαρίου της Δικαιοσύνης. […] Εις αυτόν οφείλεται η οργάνωσις των λεγομένων «επαναστατικών δικαστηρίων», θλιβερώς γνωστών καθ’ άπασαν την Ρωσσίαν. […] Προ ενός έτους περίπου διεκηρύχθη «εχθρός του Κράτους», καθαιρεθείς του αξιώματός του και συλληφθείς […].

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μετά την προσάρτησιν της Αυστρίας και της Σουδητίας, αι οποίαι επρομηθεύοντο τας αναγκαιούσας ποσότητας πετρελαίου εκ Ρουμανίας, ερρυθμίσθη εκ νέου το ζήτημα της εξαγωγής ρουμανικού πετρελαίου εις την Γερμανίαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή