80 χρoνια πριν… 24-1-1939

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ:  […] Ο αρχιστράτηγος των κυβερνητικών Μιάχα εκήρυξε τον στρατιωτικόν νόμον εις την Μαδρίτην. […] Επίσης ο στρατηγός Μιάχα απηύθυνεν έκκλησιν προς τον πληθυσμόν της καταλανικής πρωτευούσης, εν τη οποία τονίζει ότι είναι προτιμότερον να γίνη η Βαρκελώνη τέφρα, παρά να παραδοθή εις τους εθνικιστάς.

ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ: « […] με την τοιαύτην στενήν συνεργασίαν [Ναυτικού, Στρατού, Αεροπορίας] ελύθησαν τα ζητήματα του εφοδιασμού του Ναυτικού, όχι μόνον τα αφορώντα το πλωτόν υλικόν […] αλλά και τας επί Ξηράς εγκαταστάσεις […] άνευ των οποίων η γεωγραφική ημών θέσις, η οποία αποτελεί χαρακτηριστικόν της Ναυτικής ημών δυνάμεως, μικράν θα είχε αξίαν. […] Μικρόν Κράτος και πτωχόν όπως είναι η Ελλάς, το οποίον δεν δύναται να έχη ανεξάντλητα τα μέσα του υλικού του εφοδιασμού, πρέπει να εντείνη τας δυνάμεις του, ώστε το έμψυχον υλικόν του να αποκτήση την μεγίστην δυνατήν αξίαν» [Ι. Μεταξάς].

ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΤΟΥΤΣΕ: Εις το θέατρον «Αρζεντίνα», παρουσία μεγάλου πλήθους, ο Ντούτσε επέδωσε χθες τα βραβεία εις 16 βραβευθέντας εις την μάχην του σίτου. Η τελετή εξειλίχθη μέσω απεριγράπτου ενθουσιασμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή