80 χρoνια πριν… 26-1-1939

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΕΡΜΑΝΟΠΟΛΩΝΙΚΗ ΦΙΛΙΑ:  […] Ο φον Ρίμπεντροπ […] εδήλωσεν ότι η επίσκεψίς του, συμπίπτουσα με την πέμπτην επέτειον της υπογραφής του Συμφώνου του 1934, αποτελεί δι’ αυτόν γεγονός, το οποίον τον ικανοποιεί ιδιαιτέρως, καθόσον είναι και νέα μαρτυρία ότι η ιστορική εκείνη πράξις ειρήνης των μεγάλων Αρχηγών των δύο εθνών: Πιλσούδσκι και Χίτλερ, υποστάσα την δοκιμασίαν, απέδειξεν ότι διατηρεί πλήρως την αξίαν της και μετά τας περιπλοκάς και εντάσεις της τελευταίας πενταετίας. [φωτ.: Ο φον Ρίμπεντροπ (δεύτερος αριστερά) στις διαπραγματεύσεις στη Βαρσοβία. Δεξιά, o υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Γιόζεφ Μπεκ].

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΠΑΓΙΑΡ: Η κοινοβουλευτική ομάς του Λαϊκού Κόμματος συνελθούσα σήμερον την πρωίαν απεφάσισε την αυτοδιάλυσιν της Μεγάλης Εθνοσυνελεύσεως. Κατόπιν συσκέψεως του Υπουργικού Συμβουλίου, γενομένης μετά την σύσκεψιν της ομάδος, η Κυβέρνησις Τζελάλ Μπαγιάρ παρητήθη.

ΠΕΡΙ ΟΚΑΣ: Αναγνώστης της «Καθημερινής» διαμαρτύρεται διότι η εφημερίς υποστηρίζει την εισαγωγήν του δεκαδικού μετρικού συστήματος υπέρ της οποίας απεφάνθη και η αρμοδία επιτροπή. Είναι ο αναγνώστης πιστός θιασώτης της οκάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή