Η άλλη «παρέλαση του λαού»

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Π​​ολλά μπορούν να ειπωθούν για τον υπουργό και βουλευτή Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν έπρεπε ποτέ να εκστομιστούν αυτά που ακούστηκαν στη Θεσσαλονίκη κι έγιναν πρωτοσέλιδο από κάποιες φυλλάδες. Δεν υπάρχει «προδότης πολιτικός» και είναι περίεργο να είναι «προδότης» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (που έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση αφού εκλέγεται από αυξημένη πλειοψηφία των εκλεκτών του ελληνικού λαού) ενώ είναι «πατριώτες» μια δράκα αλλοφρόνων.

Ο ριζοσπαστικός λαϊκισμός όμως δεν γνωρίζει από τέτοιες διακρίσεις. Κάθε χουλιγκάνος θεωρεί την αφεντιά του «λαό» (αυτοπροσώπως) κι επομένως θαρρεί πως νομιμοποιείται να ζητάει από τους αστυνομικούς να… βγάλουν το «εθνόσημο». Δυστυχώς όλοι αυτοί έτσι έμαθαν κι έτσι πράττουν. Και πάλι καλά να λέμε που δεν βρέθηκε κανένας ΣΥΡΙΖΑίος ποιητής να μιλήσει για τη «μεγαλειώδη παρέλαση του ελληνικού λαού» ή κανένας Σκουρλέτης να πει πως οι ύβρεις προς τον ΠτΔ είναι «ο καλύτερος φόρος τιμής στην επέτειο» και ότι «οι διαμαρτυρόμενοι ήθελαν να μπει τέλος στον κατήφορο της χώρας (…) Η κυβέρνηση έχει σπείρει ανέμους και θερίζει θύελλες».

Αυτά έλεγε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν κάποιοι άλλοι χουλιγκάνοι –ή μήπως ήταν οι ίδιοι;– έβριζαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στα θλιβερά επεισόδια της 28ης Οκτωβρίου του 2011.

Δεν περιποιούν τιμή στη δημοκρατία οι ύβρεις προς τον ΠτΔ. Το γεγονός ότι αναγκάστηκε να μπει από πλαϊνή είσοδο δεν περιποιούν τιμή στη χώρα. Τα διαρκή επεισόδια αμαυρώνουν κάθε αγώνα, ακόμη κι αν οι προθέσεις είναι αγαθές. Και πρέπει να τιμωρούνται, διαχωρίζοντας όμως τον λόγο από τα έργα.

Οι ύβρεις προς το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι θλιβερό φαινόμενο και πρέπει ομοθυμαδόν να καταδικάζονται πολιτικώς. Οι επιθέσεις σε αστυνομικούς ή η προσπάθεια να μπουκάρουν κάποιοι στη Βουλή είναι αδικήματα και πρέπει να τιμωρούνται και ποινικώς. Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη προανήγγειλε ότι «οι δικογραφίες που συντάσσονται θα είναι πλούσιες και η Δικαιοσύνη θα κάνει το έργο της. Εκτιμώ ότι η έρευνα θα βγάλει λαγούς!» (Εθνος 27.1.2019). Μακάρι σε αυτή την περίπτωση να αφεθούν οι Αρχές για να κάνουν χωρίς πολιτικά εμπόδια το έργο τους, κι ας σκούξουν κάποιοι ότι «ποινικοποιούνται οι αγώνες του λαού». Διότι μέχρι πρόσφατα, όσο δηλαδή η Αριστερά είχε το μονοπώλιο της παράνομης βίας, τέτοιες μπαρούφες ακούγαμε. Αρκεί να δήλωνε κάποιος αριστερός ή να είχε κόκκινη τη μικροσκοπική σημαιούλα στο στειλιάρι του, και μπορούσε να τη βγάλει καθαρή, ό,τι κι αν έκανε.

Καιρός είναι λοιπόν τα τελειώνουμε με τις θλιβερές στρεβλώσεις της δημοκρατίας και να εφαρμοστούν επιτέλους οι κανόνες της, δηλαδή οι νόμοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή