Κρεμαλιστές και «άβατοι»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σ​​τατιστικές έρευνες δεν υπάρχουν, πάντως η σοφιστεία «κι εσείς τα ίδια κάνατε» διεκδικεί με σοβαρές πιθανότητες τα πρωτεία χρήσης από τον ισχυρισμό «θέλετε να αποπροσανατολίσετε τον λαό». Είχαμε συνηθίσει να το λένε οι πασοκτζήδες στους νεοδημοκράτες και να το αντιγυρίζουν οι νεοδημοκράτες στους πασοκτζήδες. Τώρα το χρησιμοποιούν πολύ συχνότερα οι συριζαίοι, ελπίζοντας ότι θα αποστομώσουν γαλάζιους και πράσινους. Ψευδαίσθηση. Αλλη μία.

«Κι εσείς τα ίδια και χειρότερα κάνατε στον καιρό σας…». Θλιβερό να το χρησιμοποιείς σαν άλλοθι, εσύ, ο ιδεολόγος, ο σίγουρος για την ποιότητα και τη διαφορά σου· ο σίγουρος ότι σε ψήφισαν για τη διαφορά σου. Και υβριστικό για τους περίπου ομοϊδεάτες του, αν περιμένεις να πιστέψουν τη σαθρή απολογία σου. Αν έφτασες εκεί που έφτασες, στην εξουσία, δεν έφτασες μόνο επειδή έταξες επιτραχηλιοφόρους λαγούς, κι άλλοι τάζουν, ανέκαθεν, μα δεν ελκύουν. Εφτασες και επειδή οι προκάτοχοί σου διέπραξαν όσα τους καταλογίζεις. Τα μισά έστω. Αν εξομοιώθηκες μ’ αυτούς, αν υιοθέτησες αντιλήψεις και πρακτικές τους, δεν θα σε αθωώσει το παρελθόν τους. Το πρόβλημα είναι δικό σου. Και είναι πολιτικό, ιδεολογικό και ηθικό. Αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να το λύσεις, τουλάχιστον παραδέξου το. Λίγη ειλικρίνεια και γενναιότητα δεν βλάπτει. Επέμενες, άλλωστε, πως είναι κι αυτά στοιχεία της διαφοράς σου.

Αλλο σόφισμα, η «ηθική αυτουργία» ή «στοχοποίηση». Αυτό έχει δυο και τρεις γονείς ταυτόχρονα, όχι εναλλάξ. Το εκτοξεύει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της Ν.Δ. (και ηπιότερα κατά του ΚΙΝΑΛ), με αφορμή τους τραμπουκισμούς κατά βουλευτών του, τις αφίσες δίκην «Καταζητείται», το τηλεφωνικό μπούλινγκ και όσα άλλα διαθέτει η φαρέτρα των κρεμαλιστών προδοτολόγων. Το εξαπολύει η Ν.Δ. κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που τον κατακρίνει σαν πνευματικό πατέρα του «Ρουβίκωνα», σαν καθοδηγητή των Εξαρχειωτών, στους οποίους νοικιάζει το διαβόητο «άβατο» κ.τ.λ. Και το εκσφενδονίζει το ΚΙΝΑΛ δεξιά κι αριστερά, σε αναλογία 32% προς 68%, που απορρέει από τη «στρατηγική των ίσων αποστάσεων».

Αστεία πράγματα. Δεν περιμένουν «εντολή από τα κεντρικά» οι κεφαλοκυνηγοί που υπάρχουν στα γαλάζια εδάφη, ώστε να κάνουν αυτό που πιστεύουν. Δεν περιμένουν ν’ ακούσουν τον κ. Βορίδη, τον κ. Γεωργιάδη ή τον κ. Σαμαρά οι ακροδεξιοί για να πάρουν γραμμή. Ούτε οι ερζάτς αντιεξουσιαστές-μπαχαλάκηδες ξεμπουκάρουν από τα «υπόγεια του Μαξίμου». Από το αραιοκατοικημένο μυαλό τους παίρνουν όλοι τους γραμμή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή