80 χρόνια πριν… 1 – 2 – 1939

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΚΟΥΟΜΙΝΤΑΝΓΚ ΕΠΙΜΕΝΕΙ: «Το κόμμα διαπιστοί, πρώτον, ότι ο ιερός αμυντικός πόλεμος θα συνεχισθή ταυτοχρόνως με την εθνικήν ανασυγκρότησιν, δεύτερον, ότι η Κουομιντάνγκ αποφασίζει τον σχηματισμόν Ανωτάτης Επιτροπής Εθνικής Αμύνης, η οποία θα έχη πιθανότατα επί κεφαλής τον στρατάρχην Τσανγκ-Κάι-Σεκ, τρίτον, ότι δεν θα επιτραπή εις τους Κινέζους να ανήκουν ταυτοχρόνως εις δύο πολιτικά κόμματα, ώστε να εξασφαλισθή η νίκη». […] To κόμμα παραμένει πιστόν εις το δόγμα του Σουν-Γιατ-Σεν και εις τας αρχάς περί αναπτύξεως της Κίνας τη βοηθεία ξένων κεφαλαίων, διατηρουμένης της αρχής των ανοικτών θυρών [φωτ. Τσανγκ-Κάι-Σεκ (αριστερά) και Σουν-Γιατ-Σεν].

ΔΥΝΑΜΙΤΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ:  […] εις την Βενεζουέλαν ήρχισαν να χρησιμοποιούν την δυναμίτιδα προς καταπολέμησιν της ελονοσίας. Η εκρηκτική αυτή ύλη απεδείχθη εξαιρετικώς αποτελεσματική διά την αποξήρανσιν των ελών, όπου ζουν και πολλαπλασιάζονται οι ανωφελείς κώνωπες.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΔIAMAPTYPΙA: Η γνωστή ομάς των Αγγλων ανέργων, η οποία από καιρού προβαίνει εις σιωπηράς και μάλλον θεατρικάς επιδείξεις διαμαρτυρίας, επωφελήθη της σημερινής συγκεντρώσεως πολλού πλήθους προ του μεγάρου της Βουλής διά να παρελάση επιδεικτικώς με ένα μαύρον φέρετρον προηγούμενον της πομπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή