80 χρόνια πριν… 2-2-1939

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΕΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑ: Αι εφημερίδες δημοσιεύουν λεπτομερείας του χθες ψηφισθέντος Νόμου περί διετούς στρατιωτικής θητείας. Μέχρι τούδε η υπηρεσία αύτη ήτο προσωρινή. […] Το μέτρον θα εφαρμοσθή εις το Αλγέριον και εις τας γαλλικάς κτήσεις και προτεκτοράτα. Η γαλλική Βουλή εψήφισε χθες και Νόμον σχετικόν προς την άσκησιν των εφέδρων. Ο Νόμος ούτος ορίζει ότι η συμμετοχή των αξιωματικών εις τας ασκήσεις ταύτας, η οποία ήτο μέχρι τούδε εθελουσία, ήδη καθίσταται υποχρεωτική [φωτ. Μονάδα του γαλλικού αποικιακού στρατού].

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ: Ο κ. Ρούζβελτ […] ετόνισεν ότι αι Ηνωμέναι Πολιτείαι πρέπει να ετοιμασθούν διά να βοηθήσουν τας δυτικάς Δυνάμεις εις περίπτωσιν συνδεδυασμένης επιθέσεως από μέρους του άξονος Ρώμης – Βερολίνου – Τόκιο, προμηθεύουσαι […] όπλα υπό τον όρον να πληρώνωνται ταύτα τοις μετρητοίς.

ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ: Θεσ/κη – […] Ηρχισε η δίκη της ηλεκτρικής εταιρίας της πόλεως Σαμπελέν-Κοντογούρη και Τελόγλου, κατηγορουμένης επί αισχροκερδεία διότι ηλάττωσε την τάσιν του ηλεκτρικού ρεύματος. […] Η εταιρία παρανόμως επιβάλλει εις τους καταναλωτάς αμπερομετρικούς γνώμονας ενώ υπεχρεούτο σύμφωνα με τον νόμον να τοποθετήση βατομετρικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή