Με το μυαλό του κ. Φλαμπουράρη

Με το μυαλό του κ. Φλαμπουράρη

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση δουλεύει σαν τους παλιούς εργολάβους του ’60, που μοίραζαν τις δουλειές του Δημοσίου: κανόνιζαν τις τιμές, αντήλασσαν συνεννοημένες προσφορές, έλεγαν ο ένας στον άλλον για τις μίζες ώστε να μην τους κοροϊδεύουν οι διευθυντές των υπουργείων. Σε αυτό το κλίμα πέτυχε όσα πέτυχε ο κ. Φλαμπουράρης. Σ’ αυτό μεγάλωσε ο μικρός Αλέξης και με αυτά τα μάτια έμαθε τον κόσμο. Μέχρις ότου έγινε πρωθυπουργός.

Τότε, το 2015, ο κ. Τσίπρας ήταν ακόμη άγουρος και «ζεστός», ένα «μεγάλο παιδί» που δεν χρειάστηκε να εργαστεί για να καλοπερνά, κακομαθημένο γιατί θύμωνε όταν δεν περνούσε το δικό του. Γιατί δεν χρειάστηκε ποτέ σε ένα περιβάλλον κουρασμένων συντρόφων, όπως ο κ. Βούτσης και άλλοι ηττημένοι του «Εσ.», να σκεφτεί κάποιο κανονικό επιχείρημα για να πείσει τους «συντρόφους». Κανείς άλλωστε δεν του αντιμιλάει: όπως εξομολογείται συνεργάτης και φίλος «ό,τι βάζει στο μυαλό του, ακόμη κι όταν είναι κόντρα σε όλους, τελικά του βγαίνει». Ο κ. Φλαμπουράρης είναι της παλιάς σχολής: «Δώσ’ τους ό,τι θέλουν, μοίρασέ τους χρήμα και αύριο βρίσκεις τρόπο να τα πάρεις πίσω. Κι αν δεν το κάνεις εσύ, θα το πληρώσει ο αντίπαλος».

Κάπως έτσι, ο «Νέστωρ» της οικογενειακής πολιτικής εργολαβίας, που διαφεντεύει τα κοινά μας πράγματα, μοιράζει τις συμβουλές του με τρόπο επίμονο, όπως μετά κάποια ηλικία συνηθίζεται. Βλέπετε ο Νέστορας τη γλίτωσε φτηνά από το φονικό που σκοτείνιασε το σπιτικό του Νηλέα, επειδή, πολύ απλά, ήταν αλλού όταν εμφανίστηκε ο (πάντοτε νταής και στενοκέφαλος) μαινόμενος Ηρακλής.

Δώσε, παιδί μου, «στρογγυλά τα 650 να σε θυμούνται στην κάλπη», ήταν η ορμήνια του για την κατώτατη αμοιβή. Ακόμη και η προφανέστατα καθοδηγημένη από την υπουργό Εργασίας συντονιστική επιτροπή μίλησε για μια «αύξηση κατά ποσοστό 5% έως 10%» και σημείωσε ότι «το εύρος της προτεινόμενης αύξησης αντανακλά τη σχετική επιφυλακτικότητα που πρέπει να υπάρχει ελλείψει πληρέστερων στοιχείων».

Αφού όμως με τίποτε δεν έβγαινε η υπόσχεση για επιστροφή στα 751 που ήταν ο κατώτατος της Εθνικής Συλλογικής το 2012, όπου πήγε όταν κυβερνούσαν τα παλιά κόμματα, ο κ. Φλαμπουράρης είπε στον νεαρό πρωθυπουργό: Στρογγύλεψέ τα, δώσε παραπάνω από όσα σου εισηγούνται να καλύψουμε και την πανούκλα του Σκοπιανού. «Αυτά έκανε ο Αντρέας και τον θυμάται ο κοσμάκης», του είπε ο κ. Φλαμπουράρης. Με κάτι τέτοια ψέματα τρέχουν οι άσχετοι που μόνον στον ρόλο του υβριστή του Αντρέα και του ΠΑΣΟΚ τους θυμούνται (π.χ. Βερναρδάκης, Ξενογιαννακοπούλου) σε πολιτικά μνημόσυνα για τα εκατόχρονα από τη γέννηση του ιστορικού ηγέτη. Καταστρέφουν τον τόπο και εκμαυλίζουν τους ανθρώπους. Και πού ’σαι ακόμη!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή