80 χρoνια πριν… 5-2-1939

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΧΕΡΟΝΑΣ: Το επίσημο εκ Σαλαμάνκας ανακοινωθέν αναφέρει […]: «Το Σώμα στρατού της Ναβάρας κατέλαβε την 10.30΄ πρωινήν την Χερόνα, τελευταίαν μεγάλην πόλιν της Καταλωνίας […] Τα εθνικά στρατεύματα ευρίσκονται εις απόστασιν τριάκοντα χιλιομέτρων από της γαλλικής μεθορίου [φωτ. πρόσφυγες στα σύνορα με τη Γαλλία, μετά την κατάληψη της πόλης].

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΔΑ:  […] το νέον τεύχος της Ελληνικής Μόδας, το εκδοθέν επιμελεία του Υφυπουργείου Τύπου και Τουρισμού, αποτελεί δείγμα ανωτέρου πολιτισμού. […] Διότι η προσπάθεια δημιουργίας ελληνικής μόδας […] δεν αποβλέπει απλώς εις τουριστικήν προπαγάνδαν, αλλ’ οι σκοποί της έχουν ευρύτερα όρια. […] Αν το Κράτος […] ασχολήται σήμερον με τοιαύτα ζητήματα πράττει τούτο πρώτον διότι πιστεύει ότι ο νέος μας πολιτισμός πρέπει να είναι πλήρης εις όλας τας εκδηλώσεις του.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ: Εις το πολυτελές ατελιέ ενός ζωγράφου εις το Μονπαρνάς παρετέθη προ ημερών δείπνον του οποίου επηκολούθησε χορός. Κατ’ αυτόν αι κυρίαι, φέρουσαι εξώμους εσθήτας, είχαν ζωγραφισμένας εις την πλάτην των διασήμους προσωπικότητας της εποχής μας, μεταξύ των οποίων τους κ.κ. Νταλαντιέ, Τσάμπερλαιν, Χίτλερ, Μουσσολίνι […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή