80 χρoνια πριν… 21-2-1939

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΤΑΛOI ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ: Η Ιταλία προβαίνει εις συμπλήρωσιν των στρατιωτικών αυτής προπαρασκευών με την κατηγορίαν ότι τα δημοκρατικά κράτη συμφωνούντος και του κ. Ρούσβελτ οδηγούν τον κόσμον προς σύρραξιν. […] Η Ιταλία θέλει να θέση τας εν τη Αφρική δυνάμεις της επί ποδός πολέμου. Πιθανολογείται ότι αι ιταλικαί στρατιωτικαί δυνάμεις εις την Αφρικήν, ανερχόμεναι έως 62 χιλιάδας θα αυξηθούν συντόμως […].

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΡΑΝΚΟ: […] Ο στρατηγός Φράνκο προτίθεται ν’ ανασυγκροτήση την Κυβέρνησίν του, αναθέτων την πρωθυπουργίαν εις τον ήδη υπουργόν των Εσωτερικών κ. Σεράνο Υ Σούνερ [φωτ.: αριστερά]. Ο στρατηγός Φράνκο θα παραμείνη Αρχηγός του Κράτους και των ενόπλων δυνάμεων. […] Η πρόθεσις του στρατηγού Φράνκο να αναλάβη επισήμως το αξίωμα του αρχηγού του Κράτους ερμηνεύεται ως σημαίνουσα την καθιέρωσιν μονίμων στενών φιλικών σχέσεων μετά της Γερμανίας και Ιταλίας.

«ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ»: Αύριον το βράδυ το ημικρατικόν θέατρον Κοτοπούλη αναβιβάζει το νέον ελληνικόν έργον του κ. Αλέκου Μ. Λιδωρίκη «Αίθουσα αναμονής» […], το πρώτον ελληνικόν θεατρικόν έργον του 1939 […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή