80 χρoνια πριν… 28-2-1939

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΦΡΑΝΚΟ:  […] ο πρωθυπουργός κ. Τσάμπερλαιν ανεκοίνωσε την απόφασιν την αγγλικής κυβερνήσεως όπως αναγνωρίση «ντε γιούρε» την κυβέρνησιν του στρατηγού Φράνκο. Εξ άλλου […] συνήρχετο […] το γαλλικόν υπουργικόν συμβούλιον όπως αποφασίση επίσης την «ντε γιούρε» αναγνώρισιν της κυβερνήσεως του Μπούργκος. [φωτ. Ο γερουσιαστής Λεόν Μπεράρ, υπεύθυνος για τις διαπραγματεύσεις με την Ισπανία (αριστερά), και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζωρζ Μποννέ].

Ο ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΟΥΑΪΛΝΤ: Ο δεσμοφύλαξ Τομ Μάρτιν, ο οποίος τω 1896 είχε διαπράξει το βαρύ παράπτωμα να δώση εις τον Οσκαρ Ουάιλδ, κρατούμενος τότε εις τας φυλακάς του Ρήντιγκ [για προσβολή των χρηστών ηθών], ζωμόν και μπισκότα, είχεν απολυθή εκ της υπηρεσίας. […] Τώρα […] αι αγγλικαί εφημερίδες ήνοιξαν έρανον διά να [τον] βοηθήσουν.

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΣΚΩΝ: Το υπουργείον Γεωργίας κατήρτισε πρόγραμμα ενεργειών, αποσκοπούν εις την βελτίωσιν της παραγωγικότητος των βοσκών και την εντατικήν εκμετάλλευσιν τούτων, [όπως] […] η τεχνητή ανανέωσις των βοσκών διά της τμηματικής εκχερσώσεως των λειβαδιών και διά της σποράς αγρωστωδών και ψυχανθών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή