80 χρoνια πριν… 1-3-1939

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΟΝΚΛΑΒΙΟΥ: Επερατώθησαν αι προετοιμασίαι διά το Κογκλάβιον, το οποίον θα αρχίση αύριον (σήμερον). […] Το κολλέγιον των καρδιναλίων απεφάσισεν όπως να διακοπή τελείως η επικοινωνία με τον έξω κόσμον. Οπωσδήποτε δεν θα γίνωνται δεκτά κρυπτογραφικά τηλεγραφήματα. Εις εντελώς επειγούσας περιπτώσεις οι καρδινάλιοι θα δύνανται να συνομιλήσουν με άτομα ευρισκόμενα έξω του Κογκλαβίου, αλλά παρουσία εποπτών και κληρικών [φωτ. Ανδρες σφραγίζουν μία από τις εισόδους της αίθουσας του Κονκλαβίου].

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ: Η παραίτησις του προέδρου της ισπανικής Δημοκρατίας κ. Αθάνα […] ανεκοινώθη σήμερον. […] Οπωσδήποτε δεν αναμένεται ότι η ερυθρά κυβέρνησις θα αποφασίση να συνεχίση την αντίστασιν, καθισταμένην ήδη εντελώς αδύνατον εκ των πραγμάτων. Αντιθέτως όλαι αι πληροφορίαι αναφέρουν ότι τόσον ο Νεγκρίν όσον και οι λοιποί κορυφαίοι ερυθροί προετοιμάζουν τα της αναχωρήσεώς των εις το εξωτερικόν, πριν επέλθη η αυτόματος κατάρρευσις του μετώπου.

ΑΝΘΕΛΟΝΟΣΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: Ο Υπουργός της Κρατικής Υγιεινής και Αντιλήψεως κ. Κορυζής απεφάσισεν όπως από του τρέχοντος έτους επεκταθή ο αρξάμενος εν Ηπείρω ανθελονοσιακός αγών και εις διαφόρους περιοχάς της Θεσσαλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή