Το Κονκλάβιο (05/03/19)

3' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κωδικός αιφνιδιασμός

Η αλήθεια είναι, ότι όταν είδα τις εικόνες από την επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, για το εξής διερωτήθηκα: γιατί δεν εμφανίστηκε εκεί… αυθόρμητα την ίδια ώρα, η Oλγα Γεροβασίλη. Θυμίζω ότι αυτό είχε κάνει η αρμόδια υπουργός όταν είχε ενημερωθεί για αντίστοιχη επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. στο A.T. Ομονοίας τον περασμένο Οκτώβριο. Βέβαια, ο Μητσοτάκης είχε αποδειχθεί πολύ γρήγορος, καθώς έφτασε πρώτος. Για την ακρίβεια, όταν εκείνος έφευγε, εκείνη ερχόταν.

Eψαξα και έμαθα ότι η χθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου στο εν λόγω αστυνομικό τμήμα ήταν πράγματι αιφνιδιαστική. Οι αρμόδιοι ενημερώθηκαν λιγότερο από μισή ώρα νωρίτερα, με αποτέλεσμα, όπως πληροφορούμαι, να μην προλάβει καν να βρίσκεται εκεί ο διοικητής. Φαντάζομαι, εξάλλου, ότι το αιφνίδιον της υπόθεσης ήταν και ο λόγος που ο Μητσοτάκης αντίκρισε κυπελλάκια από φραπέδες, κουτάκια, σακουλάκια και πάσης φύσεως σκουπίδια στον χώρο. Δεν πρόλαβαν να τα μαζέψουν και να καθαρίσουν… Ούτε καν να βάλουν έναν μουσαμά σαν αυτούς που πρωταγωνίστησαν κατά τα πρωθυπουργικά «εγκαίνια» του μετρό Θεσσαλονίκης.

Τσίμπημα μύγας Ι

Και ναι. Ηταν μια γνώριμη μορφή αυτή που πετάχτηκε σαν από τσίμπημα (αλογο)μύγας το βράδυ της Παρασκευής στο Amalia Hotel, όπου και η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ούτως ή άλλως, η παρουσία του δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Αναφέρομαι στον Ν. Κοτζιά. Κατάσκοπός μου τον συνέλαβε να φεύγει βιαστικός και φουριόζος σχεδόν ταυτόχρονα με τη λήξη της πρωθυπουργικής ομιλίας και να τρέχει προς τα έξω. Να υποθέσω προκειμένου να μη χρειαστεί να χαιρετίσει τον Αλ. Τσίπρα;

Τσίμπημα μύγας ΙΙ

Υπάρχουν, βέβαια και χειρότερα. Ας πούμε, αυτόπτης μάρτυράς μου συνέλαβε τον Αλ. Φλαμπουράρη να… κρυφοκοιτάζει μέσα στην κατάμεστη αίθουσα όπου μιλούσε ο Γ. Στουρνάρας το βράδυ του Σαββάτου στο Συνεδριακό Κέντρο των Δελφών. Ο Φλαμπουράρης ρώτησε αθώα ποιος ετοιμαζόταν να μιλήσει. Οταν τον ενημέρωσαν ότι σύντομα θα άρχιζε η ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη, έφυγε με γοργά βήματα σαν να τον βρήκε κάποιο κακό…

Hangover ΙΙΙ

Κάποιο κακό φαντάζομαι ότι θα φοβήθηκαν και οι διοργανωτές του Φόρουμ των Δελφών ότι βρήκε τους συνέδρους το πρωί της Κυριακής. Το λέω διότι πληροφορούμαι ότι στις 9.30 το πρωί, ώρα προγραμματισμένης έναρξης της ομιλίας του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, η αίθουσα ήταν άδεια. Η έναρξη καθυστέρησε κατά ένα μισάωρο. Υποθέτω ότι ήταν ο κρίσιμος χρόνος που χρειάζονταν οι εξαφανισθέντες μέχρι να ξεπεράσουν το hangover και να εμφανιστούν. Το λέω διότι από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου αναστέναξαν οι ταβέρνες και τα μπαρ των Δελφών, Αραχώβης και περιχώρων. Σε ένα από αυτά εθεάθη και υπουργός (όχι, δεν ήταν ο Γ. Κατρούγκαλος).

Μισή συναίνεση;

«Εθνική στρατηγική και δυνατότητα συναίνεσης» ήταν ο τίτλος κλειστής συζήτησης μετά γεύματος που διοργανώθηκε στο Φόρουμ των Δελφών με βασικούς ομιλητές τον Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Γιώργο Κουμουτσάκο. Και ενώ ο Κατρούγκαλος όμνυε στη συναίνεση, ο Κουμουτσάκος του έθεσε το ζήτημα στήριξης από την κυβέρνηση στην υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για τη θέση του γενικού γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης σε στυλ «να η ευκαιρία να το αποδείξετε». Θυμίζω η Ντόρα έχει προταθεί από την Κύπρο, όχι από την Ελλάδα γι’ αυτή τη θέση. «Το βλέπουμε θετικά», απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών, καθώς, όπως είπε, «οι άλλες υποψηφιότητες για τη θέση είναι πιο δεξιές». Πρόσθεσε, όμως, κάτι για τη στάση της έναντι των Πρεσπών. Ο συνομιλητής του θύμισε ότι οι Πρέσπες δεν είναι στις αρμοδιότητες του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο Κατρούγκαλος, πάντως, έμεινε στο ότι η κυβέρνηση το βλέπει θετικά. Μένει να αποδειχθεί.

Ωρα ΠΑΣΟΚ…

Σοκ και δέος επικράτησε χθες το βράδυ στο «Κάραβελ», στην εκδήλωση της Λούκας Κατσέλη με τον Ούντο Μπούλμαν που τόση συζήτηση και διχασμό προκάλεσε στους κόλπους της Κεντροαριστεράς. Αυτό όταν εμφανίστηκε ο Σίμος Κεδίκογλου! Διάφοροι καλοθελητές –προφανώς χιουμορίστες– τον ρώτησαν αν ανήκει κι αυτός στις περίφημες «γέφυρες». Προφανώς όχι. Ο Κεδίκογλου παρέστη με εντολή του Κυρ. Μητσοτάκη για λόγους πολιτικού πολιτισμού. Παρών και ο Ευ. Αντώναρος, ο οποίος κάθησε στη δεύτερη σειρά, γεγονός που έκανε γαλάζιο συνομιλητή μου να σχολιάσει ότι σε τέτοια σειρά σε εκδήλωση της Ν.Δ. δεν έχει καθήσει από το 2010 κι έπειτα… Ο Σίμος κάθησε στην πρώτη σειρά δίπλα στον Π. Σκουρλέτη. Βέβαια, η εκδήλωση άρχισε με καθυστέρηση μιας ώρας, γεγονός που έκανε τον βουλευτή της Ν.Δ. να σχολιάσει στον διπλανό του κάτι του τύπου «δεν ξέρω για τα άλλα, αλλά την ώρα ΠΑΣΟΚ την έχετε κληρονομήσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή