80 χρoνια πριν… 7-3-1939

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ:  […] Ο μαχαραγιάς του Ραζκότ εδήλωσεν ότι θα ικανοποίει τα αιτήματα των υπηκόων του και ο Γκάντι συνέστησε την κατάπαυσιν του κινήματος. Ο Ινδός ηγεμών όμως δεν ετήρησε την υπόσχεσίν του. Κατόπιν τούτου ο Γκάντι απεφάσισε να κηρύξη απεργίαν πείνης. [φωτ. Τελευταίο γεύμα του Γκάντι πριν από απεργία πείνας].

ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΣΑΔΟ: […] Εξερράγη επαναστατικόν κίνημα στρεφόμενον κατά της κυβερνήσεως Νεγκρίν και αποβλέπον εις την προπαρασκευήν της ανακωχής εις τον εμφύλιον πόλεμον. […] Η εθνική αντικομμουνιστική εξέγερσις υπό την ηγεσία του συνταγματάρχου Σιγισμούνδου Κασάδο και Χούλιαν Μπεστέιρο, οφείλεται εις συνασπισμόν όλων των κομμάτων, εξαιρέσει των κομμουνιστών, ο οποίος εστρέφετο κατά της ανευθύνου δικτατορίας του δρος Νεγκρίν και της πολιτικής την οποίαν ήσκει ο κομμουνισμός εν Ισπανίαν. […] Οι Νεγκρίν και Ντελ Βάγιο κατέφυγαν εις Παρισίους, την δε νέαν Κυβέρνησιν εσχημάτισεν ο στρατηγός Μιάχα μετά πενταμελούς Συμβουλίου Εθνικής Αμύνης.

ΔΙΩΡΥΓΑ ΠΑΝΑΜΑ:  […] Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι το ζήτημα της ασφαλείας της διώρυγος εν περιπτώσει εκρήξεως πολέμου είναι εκ των σπουδαιοτέρων προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζει η αμερικανική δημοσία γνώμη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή