80 χρoνια πριν… 16-3-1939

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΑ:  […] ο Καγκελλάριος διήλθε σήμερον την τσεχικήν μεθόριον και εισήλθεν εις την Βοημίαν υπό σφοδράν χιονοθύελλαν. […] Ο κ. Χίτλερ, συνοδευόμενος υπό των αρχηγών του στρατού και του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος, κατηυθύνθη εις την Πράγαν, της οποίας ο πληθυσμός εδέχθη μετά σιγής την είσοδον του γερμανικού στρατού. […] Εντωμεταξύ ολοκληρούται και η κατάληψις των διαφόρων πόλεων Μοραβίας και Βοημίας. Τα γερμανικά στρατεύματα, καθυστερήσαντα εις Μπρνο λόγω της θυέλλης, εισήλθον εις την πόλιν την μεσημβρίαν […].

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΛΟΡΔΩΝ: Η ατμόσφαιρα […] κατά τας πρώτας ώρας της συζητήσεως δεν άφηνε καμμίαν αμφιβολίαν περί του πόσον βαθύτατα συνεκίνησαν όλας τας μερίδας της Βουλής τα τελευταία γεγονότα. Και αυτός ακόμη ο πρωθυπουργός, δεν κατώρθωσε να συγκρατήση, κατά την αγόρευσίν του, μίαν εκδήλωσιν βαθυτάτης καταπλήξεως από την μερικήν αποτυχίαν της πολιτικής του Μονάχου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΔΑ: Την 10ην πρωινήν της χθες διεξήχθη εις το ξενοδοχείο της «Μεγάλης Βρεττανίας» ο εφετεινός διαγωνισμός του υπουργείου Τύπου και Τουρισμού. […] Επεδείχθησαν αμφιέσεις και πίλοι εμπνευσμένοι από τα ελληνικά πρότυπα και την εθνικήν μας παράδοσιν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή