80 χρoνια πριν… 9-4-1939

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΚΟΠΟΣ Η ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ:  […] Ετσι ο «Φίλος του Νόμου» θα χρησίμευε κι ως τοπική εφημερίδα της Υδρας κι ως γενική της επαναστατημένης χώρας. Σκοπός της ήταν η συμφιλίωση και η κατάπαυση των εσωτερικών σπαραγμών. Υστερα από πολλές συζητήσεις κι αναβολές, είδεν επί τέλους το φως το πρώτο φύλλο της εφημερίδος στις 10 Μαρτίου 1824 και ημέρα Δευτέρα [φωτ. η Υδρα σε χαρακτικό του 1825].

ITAΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ:  […] τα ιταλικά στρατεύματα περί τας εσπερινάς ώρας της χθες έφθασαν εις απόστασιν 9 μιλλίων εσωτερικώς του Δυρραχίου. Ο εν Ρώμη ανταποκριτής του Ρώυτερ τηλεγραφεί ότι κατά ανακοινωθέν όπερ εξεδόθη εκεί, τα ιταλικά στρατεύματα εσυνέχισαν την προέλασίν των προς τα Τίρανα, εις τα οποία, κατ’ ανακοινωθέν του Πρακτ. Στέφανι, εισήλθον την 9.30 πρωινήν ώραν της σήμερον.

ΝΟΜΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: Η δικηγόρος δις Μαρία Φλαμπουριάρη εν συνεχεία των νομικών της μαθημάτων θα ομιλήση την προσεχήν Τρίτην […] εις το Λύκειον Ελληνίδων με θέμα: «Η προιξ». Επίσης θα δώση δωρεάν νομικάς συμβουλάς εις απόρους γυναίκας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή