Οι έμποροι των πατρίδων

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπήρξε βουλευτής, νομάρχης, περιφερειάρχης. Ή μάλλον, θεσσαλονικάρχης, μακεδονάρχης, βορειοελλαδάρχης. Ετσι ένιωθε ο ίδιος, έτσι φερόταν στις αμέτρητες τηλεοπτικές εμφανίσεις του, έτσι τον αντιμετώπιζε το κόμμα του, η Ν.Δ. Στο πολιτικό του μητρώο θα εντοπίσει κανείς φιλοβασιλικές, φιλοχουντικές και φιλοχρυσαυγίτικες δηλώσεις. Το ποινικό του μητρώο δεν είναι ακριβώς λευκό. Καταδικάστηκε, άλλωστε, για παράβαση καθήκοντος και εξέπεσε από το αξίωμα του περιφερειάρχη. Γαλαντόμος άνθρωπος, είχε μειώσει σε 5.000 ευρώ το πρόστιμο των 89.000 που είχε επιβληθεί σε πρατηριούχο επειδή νόθευε τα καύσιμα. «Δεν έφταιξα, απλώς βοήθησα έναν συνάνθρωπο» είχε δηλώσει ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης μετά την καταδίκη του από το Πενταμελές Εφετείο της Θεσσαλονίκης. Ε, ένα δίκιο το έχει.

Βαθύτατος ωστόσο και αυτοθυσιαστικός ο πατριωτισμός του, τον υποχρέωσε, παρότι δεν το πολυήθελε, να ιδρύσει δικό του κόμμα, το 2014. Και το όνομα αυτού, Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης, τουτέστιν ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. Αμέτρητα τα ουσιαστικά και τα επίθετα της γλώσσας μας, επιτρέπουν σε κάθε φιλόδοξο να βρει έναν ωραίο τίτλο και να γίνει κομματάρχης, δηλαδή να πιστέψει πως είναι κομματάρχης, πράγμα που τελικά είναι το ίδιο. Οι πιο παθιασμένοι της προσφοράς ιδρύουν δύο κόμματα, καλή ώρα ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Στις ευρωεκλογές του 2014 η ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. συνασπίστηκε με τα αδελφά κόμματα του κ. Βύρωνα Πολύδωρα (Ενωση για την Πατρίδα και τον Λαό), του κ. Χρήστου Ζώη (Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση) και του κ. Νίκου Νικολόπουλου (Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας). Ο κ. Ψωμιάδης θριάμβευσε αποτυχών: Πρώτευσε σε σταυρούς, αλλά το ισχνό 1,04% που απέσπασε η συμμαχία των τεσσάρων δεν του επέτρεψε να κατακτήσει και την Ευρωβουλή. Τώρα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Το πολιτικό του εμπόρευμα; Σταθερό: πατριωτισμός, πολύς πατριωτισμός. Πήγε μάλιστα την Κυριακή στον Λευκό Πύργο, με τον Μεγαλέξανδρο επί σημαίας, να εκθέσει την πραμάτεια του στους λιγοστούς Παοκτσήδες που είχαν συγκεντρωθεί για να φωνάξουν πως «Ενας είναι ΠΑΟΚ και μία η Μακεδονία». Μόνο που οι συγκεντρωμένοι τον προπηλάκισαν και τον έδιωξαν. Τι του φώναζαν; Τα θλιβερά κλισέ της Χρυσής Αυγής: «Αλήτες, προδότες, πολιτικοί», «μασόνοι», «Εβραίοι» κ.τ.λ. Σε κάθε «πιο πατριώτη» λοιπόν αντιστοιχεί ένας «πιο πιο πατριώτης», έτοιμος να ξιφουλκήσει κατά των «προδοτών» και των «ξεπουλημένων». Ωμό πατριδεμπόριο εν ονόματι υποτίθεται της Μακεδονίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή