Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ολα ίσωμα για χάρη του κόμματος». Αυτή είναι η χειρότερη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική ζωή του τόπου στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησής του. Παραδείγματα πολλά, με πιο πρόσφατο αυτό του κ. Παναγιώτη Πικραμμένου. Τo περιέγραψε με τον δικό του συγκλονιστικό τρόπο ο πρώην πρωθυπουργός και 37 χρόνια δικαστής, μιλώντας την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ για τη στημένη «φαρσοκωμωδία» της υπόθεσης Novartis. «Νιώθω αδικημένος», είπε με πρόσωπο που έδειχνε οργή και θλίψη μαζί. Γιατί το 2012 προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε ώστε η χώρα να μην πέσει στα βράχια. Και το ευχαριστώ ήταν να κατηγορηθώ ως ύποπτος μιας «άθλιας συναλλαγής». Θεωρώ ότι η υπόθεση αυτή έσταξε δηλητήριο σε όλη την ελληνική κoινωνία. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό που έκανε στη χώρα. Κανένας πια δεν εμπιστεύεται κανέναν. Χάθηκε η εμπιστοσύνη στους θεσμούς».

Την ίδια συμπεριφορά έδειξε η κυβέρνηση αυτή απέναντι και στον κ. Λουκά Παπαδήμο. Ο οποίος θέλησε να δώσει χείρα βοηθείας στη χώρα, όταν τον κάλεσαν τα πολιτικά κόμματα να αναλάβει το πρωθυπουργικό αξίωμα και να χρησιμοποιήσει το διεθνές κύρος του για να καθησυχάσει τους δανειστές. Το ευχαριστώ ήταν να τον αποκαλεί ο κ. Τσίπρας δοτό και «πρωθυπουργεύοντα επίτροπο» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετατρέποντάς τον σε στόχο για τους αρρωστημένους εγκέφαλους της εγχώριας τρομοκρατίας, οι οποίοι επιχείρησαν να τον σκοτώσουν με πακέτο-βόμβα. Κι ούτε τότε, ο πρωθυπουργός, πλέον, Τσίπρας δεν θέλησε να τον επισκεφθεί στο νοσοκομείο για να μη στεναχωρήσει τις ακραίες συνιστώσες στο συριζαϊκό συνονθύλευμα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε στην πράξη ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» κάθε φορά που βρέθηκε στριμωγμένη. Στα μικρά και στα μεγάλα. Υπέγραψε το πιο σκληρό μνημόνιο και παρέδωσε για 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία στη διαχείριση των δανειστών για να μη χάσει την εξουσία. Εβγαλε στη φόρα μία προσωπική ιστορία ενός ανώτατου δικαστή για να αποσπάσει την έγκρισή του στον νόμο για τα ΜΜΕ. Αναψε πράσινο φως στο «πόθεν έσχες» φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματία για να μπορέσει να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια, παρουσιάζοντας ως δικά του χιλιάδες στρέμματα βοσκοτόπια. Ενα άγριο πάρτι κερδοσκοπίας υπέρ της φαρμακοβιομηχανίας –εγχώριας και πολυεθνικής– που με ανοχή του κράτους εκτόξευσε τη φαρμακευτική δαπάνη από 2,4 δισ. ευρώ το 2005 σε 5,1 δισ. ευρώ το 2009, επιχείρησε να τη μετατρέψει σε πεδίο εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων. Με «λάσπη» που εκτοξευόταν επιλεκτικά από στημένους «προστατευόμενους μάρτυρες» κατά εμβληματικών πολιτικών αντιπάλων.

Το «φιάσκο» έγινε μπούμερανγκ και κυνηγάει τον κ. Τσίπρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή