80 χρoνια πριν… 16-4-1939

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΩΝΕΣ ΕΟΝ: Συνεχίσθησαν χθες το απόγευμα και έληξαν οι πρώτοι αθλητικοί αγώνες της διοικήσεως ανωτάτων σχολών της Ε.Ο.Ν. εις το Παναθηναϊκόν Στάδιον. […] Αμα τη λήξει των αγώνων οι αθληταί παρετάχθησαν προ της κερκίδος των επισήμων, όπου ο κ. Πρόεδρος της Κυβερνήσεως απένειμεν ιδιοχείρως τα έπαθλα, συγχαρείς τους αθλητάς διά τας επιδόσεις των.

ΔΙΑΒΗΜΑ ΡΟΥΖΒΕΛΤ: Ο κ. Ρούζβελτ απηύθυνε προς τον καγκελλάριον Χίτλερ και τον κ. Μουσσολίνι τηλεγραφήματα, εις τα οποία, αφού απαριθμεί τας χώρας της Ευρώπης, αι οποίαι περιήλθον υπό την γερμανικήν κατοχήν κατά τα τελευταία έτη, ζητεί από τους δύο ηγέτας να πληροφορηθή αν είναι διατεθειμένοι ν’ αναλάβουν την υποχρέωσιν να σεβασθούν την ανεξαρτησίαν και την εδαφικήν ακεραιότητα των άλλων ευρωπαϊκών Κρατών [φωτ. Ο Ρούζβελτ δείχνει το μήνυμα ειρήνης στους δημοσιογράφους].

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ: Ο αμερικανικός στόλος έλαβε διαταγήν να πλεύση εις τον Ειρηνικόν. […] Η αποστολή του αμερικανικού στόλου εις τον Ειρηνικόν έχει, τρόπον τινά, χαρακτήρα επιδείξεως κατά της Ιαπωνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή