80 χρoνια πριν… 3-5-1939

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα μεγάλα αστικά κέντρα οι άνθρωποι γνωρίζουν την Αμερικανική Γεωργική Σχολή χάρις στα εξαιρετικά της προϊόντα. Στην επαρχία χαίρει σεβασμού για τα καταπληκτικά της εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν ως στόχο τη στήριξη των αγροτών όχι μόνο στην εργασία τους αλλά και στη συνολική παραγωγή και καθημερινότητά τους.

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη η Σχολή –που ιδρύθηκε το 1904–  έχει σπουδαία ιστορία αλλά και λαμπρό μέλλον. Ηδη, μέσα στο 2019 κοντεύει να διαθέτει όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, ενώ εδώ και χρόνια προσελκύει δωρητές που επιβραβεύουν την υποδειγματική της λειτουργία. Η στήλη είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί παλαιότερα τους ωραίους χώρους της κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Ξεναγηθήκαμε  στον παιδικό σταθμό, στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό, στο γενικό λύκειο, στο επαγγελματικό λύκειο, στο περίφημο Perrotis College με τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, στους κοιτώνες, στο πτηνοτροφείο με τις γαλοπούλες, στη φάρμα με τα σαλιγκάρια, στους λαχανόκηπους των μαθητών. Θυμάμαι πόσο εντύπωση μου είχε κάνει το γεγονός ότι καλλιεργείται η οικολογική συνείδηση στα παιδιά από τα πρώτα τους βήματα.

Σε αυτό το υπέροχο campus λοιπόν διοργανώνεται μεθαύριο Κυριακή 12 Μαΐου η περίφημη «Μέρα Μαγιού». Πρόκειται για ένα ψυχαγωγικό και πολιτιστικό φεστιβάλ για ολόκληρη την οικογένεια. Στις 11 π.μ. οι πύλες της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής θα ανοίξουν διάπλατα για να υποδεχθούν χιλιάδες επισκέπτες. Από κυνήγι θησαυρού για τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά μέχρι ρομποτική, επίδειξη σεισμογράφου και δορυφόρου και μελέτη σεισμών, αστρονομία και μυθολογία για τα λυκειόπαιδα, η «Μέρα Μαγιού» έχει δράσεις για όλους. Ούτε οι γονείς θα μείνουν παραπονεμένοι, καθώς θα υπάρχουν σεμινάρια για την παρασκευή παραδοσιακού τυριού και φυσικών καλλυντικών.

Η πρωτοβουλία αυτή, όπως και οποιαδήποτε άλλη δράση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, έχει στόχο  την ανάδειξη του ρόλου του Μη Κερδοσκοπικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και την ενίσχυση των υποτροφιών των μαθητών της και των σπουδαστών του Perrotis College.

Για κάθε εισιτήριο της εκδήλωσης «Μέρα Μαγιού – Farm Fest», η ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ My Market θα προσφέρει ένα πακέτο τρόφιμα ή είδη προσωπικής φροντίδας για τους σκοπούς του «Ολοι Μαζί Μπορούμε». Τα είδη θα υποστηρίξουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Η συμβολική τιμή του εισιτηρίου έχει οριστεί στα τρία ευρώ, ενώ για τα παιδιά έως δώδεκα ετών, η είσοδος είναι δωρεάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή