80 χρoνια πριν… 4-5-1939

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ανηγγέλθη εκ Λονδίνου [φωτ.] ότι το εκεί γραφείον του Ελληνικού Τουρισμού κατήρτισε και διένειμεν εις υπερεπτακόσια ταξιδιωτικά γραφεία εγκυκλίους διά των οποίων παρέχονται λεπτομερείς πληροφορίαι περί των υπερασπιστικών συγκοινωνιών της Ελλάδος με τας χιλιομετρικάς αυτών αποστάσεις και τα σημεία εκκινήσεως των λεωφορείων εξ Αθηνών, καθώς και περί των δρομολογίων των ατμοπλοϊκών γραμμών του εσωτερικού.

ΤΑΞΙΔΙ ΡΙΜΠΕΝΤΡΟΠ: Ο υπουργός Εξωτερικών του Ράιχ Φον Ρίμπεντροπ θα αναχωρήση αύριον (σήμερον) δι’ Ιταλίαν. […] Επί τη ευκαιρία ταύτη, ο Γερμανός υπουργός θα συναντηθή μετά του κόμητος Τσιάνο. […] Οι πολιτικοί κύκλοι του Βερολίνου έχουν την εντύπωσιν ότι ο Φον Ρίμπεντροπ θα καταδείξη διά του ταξιδίου του αυτού την αδιαφορίαν του έναντι των δηλώσεων, εις τας οποίας πρόκειται να προβή ο κ. Μπεκ εις την πολωνικήν Βουλήν εκθέτων την πολωνικήν άποψιν. [φωτ. Ο Φον Ρίμπεντροπ αναχωρεί για την Ιταλία.]

ΝΗΣΤΕΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ: Ο Γκάντι, αυτός ο… Γαργαντούας της Νηστείας, απεφάσισε να νηστεύσει πάλιν υπέρ της ειρήνης – όχι πλέον των Ινδιών, αλλά της υφηλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή