Βαθύτατα οπισθοδρομικός

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εκλογές για την Ευρωβουλή, τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές θα γίνουν σε λίγες μέρες. Μια ακόμη ευκαιρία θα έχει χαθεί. Οι πολίτες δεν θα έχουν συζητήσει έχοντας κατανοήσει το μέγεθος της πρόκλησης για τη χώρα. Την ευθύνη έχει προσωπικά ο πρωθυπουργός. Προσπαθώντας να φέρει στα μέτρα του την πολιτική σύγκρουση, μετατρέπει τα πάντα σε προσωπική αψιμαχία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ λατρεύουν να τον βλέπουν να τα βάζει με τον «Κυριάκο». Θεωρούν ότι ο «Αλέξης» είναι το δυνατό χαρτί στη λυσσαλέα προσπάθειά τους να κρατηθούν στην εξουσία.

Ο κ. Μητσοτάκης ορθώς έχει ανοίξει το παιγνίδι και παίζει μπάλα εκεί όπου ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται ως να είναι το γήπεδό του και δεν έχει αντίπαλο. Ο πρωθυπουργός αντιδρά σπασμωδικά. Αναφέρθηκε ο Μητσοτάκης στο παιδί από το Περιστέρι που θέλει να γίνει ψυκτικός και δεν βρίσκει καμία βοήθεια στην εκπαίδευση; Γιατί από το «Περιστέρι», σημειώνουν ομοφώνως δημοσιογράφοι, τρολς του Ιντερνετ και οι κομματικοί του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι από την… Εκάλη; Ας σοβαρευτούμε. Οπου κι αν κατοικεί κανείς, το πρόβλημα είναι ότι ο σχεδιασμός της μεταλυκειακής και επαγγελματικής παιδείας δεν έχει καμία πραγματική επαφή με την αγορά εργασίας, όπου υπάρχει ζήτηση και καλή αμοιβή για ψυκτικούς, ενώ κανείς δεν θέλει μια/έναν απόφοιτο ιταλικής/γαλλικής/γερμανικής/αγγλικής φιλολογίας και μόνον ο φορολογούμενος πληρώνει τόσο πολλούς πτυχιούχους όταν ακόμη και η τυπική εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας περνάει από ιδιωτικά φροντιστηριακά τμήματα.

Λέει ο Μητσοτάκης ότι αντί να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς, οι συνοδοί τους, οι νοσοκόμοι, οι γιατροί, οι οδηγοί των νοσοκομειακών και δεν ξέρω πόσοι ακόμη και, ταυτοχρόνως, να φορτώνουν με βαρύ (και μάλιστα άγνωστο) κόστος τον φορολογούμενο «δεν θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, με μια μακροχρόνια σύμβαση με ξεκάθαρα μετρήσιμα αποτελέσματα». Τα είπε ο Μητσοτάκης το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Αναστατώθηκε το ίδιο βράδυ ο Τσίπρας και αντί να απαντήσει για την ίδια την ιδέα, πήγε στη συγκέντρωση της Δούρου και κατήγγειλε τον αντίπαλό του γιατί είπε, λέει, «να μην αγοράζουν εξοπλισμό τα νοσοκομεία αλλά να νοικιάζουν από ιδιώτες».

Αποκαλύπτεται ότι ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τίποτε από τα βασικά ζητήματα του τομέα Υγείας και ούτε έχει κάνει καμιά σοβαρή συζήτηση για τους τρόπους που αντιμετωπίζονται, όχι βεβαίως στη χώρα που κυβερνά ο φίλος του κ. Πολάκης, αλλά στα σοβαρά κράτη. Παραμένει, δυστυχώς, βαθύτατα οπισθοδρομικός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή