Το Κονκλάβιο (22/05/19)

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεριά και αραμπάδες

Κωνσταντίνου και Ελένης χθες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε μια Εκκλησία με προσωπικό συμβολισμό για να ανάψει κερί και να υποβάλει τα σέβη του: τον ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στη Γλυφάδα, όπου είχαν παντρευτεί οι γονείς του το 1953. Θυμίζω, εξάλλου, χθες γιόρταζε και ο γιος του, Κωνσταντίνος. Ο ναός, βέβαια, όπου τον υποδέχθηκε ο νέος μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος δεν ήταν ο μόνος σταθμός του στη Γλυφάδα, όπου σημειώνω ότι εκτός από τον δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου, συνοδευόταν ακόμη από τον Νίκο Δένδια και τον Βασίλη Σπανάκη (αμφότεροι υποψήφιοι στον νότιο τομέα της Β΄Αθηνών).

Ο Μητσοτάκης πέρασε από καταστήματα, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και εργαζομένους. Στα highlights του γλυφαδιώτικου περάσματος σημειώνω τις χαιρετούρες με οδηγούς ταξί που μου λένε ότι τον πλησίασαν, τον χαιρέτισαν και του είπαν ότι θα τον στηρίξουν. Υποψιάζομαι ότι αυτοί έχουν κάνει τη μετάβαση και στην εποχή της ψηφιακής πλατφόρμας και δεν έχουν μείνει στον «αραμπά» κάποιων άλλων…

Μητσοτάκης στο «Παπανδρέου»

Με την ευκαιρία, ο Κυριάκος διαφήμισε και την αποψινή κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα –στο Περιστέρι– φροντίζοντας να υπενθυμίσει ότι παρότι Μητσοτάκης, δεν έχει πρόβλημα να μιλήσει στο γήπεδο «Ανδρέας Παπανδρέου». Οπως είπε, «η ζωή προχωράει» Κατά τα λοιπά, έκανε πέρασμα και από παραδοσιακά μαγαζιά, όπως το τυροπιτάδικο «Τάσος». Πληροφορούμαι μάλιστα ότι αγόρασε και τυρόπιτες. Υποθέτω από ευγένεια, αφού δεν τις «τσάκισε».

Ενδιαφέρον βρίσκω, όπως μου μετέφερε αυτόπτης μάρτυρας, ότι το «παρών» στο πέρασμά του από τη Γλυφάδα έδωσαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και από άλλους συνδυασμούς. Να υποθέσω ότι αυτοί θα ψηφίσουν Ν.Δ. στις ευρωεκλογές;

Τίμια δύναμη

Είναι η ερώτηση που φαντάζομαι ότι θα έχουν κάνει πολύ συχνά στον εαυτό τους κοιτάζοντας τον καθρέφτη διάφοροι ψηφοφόροι του Ποταμιού (και όχι μόνο…). Γιατί να ψηφίσει κανείς Ποτάμι; Και, εντέλει, γιατί να πάει την Κυριακή να ψηφίσει αντί να κάνει κάτι πιο ευχάριστο; Δεν μου κάνει λοιπόν εντύπωση που τη δέχθηκε και ο Σταύρος Θεοδωράκης στη χθεσινή του συνέντευξη στον 9.84. Γιατί, όπως το έθεσε, οι πολίτες δεν πρέπει να επιβραβεύσουν τους υπουργούς του παρελθόντος. Αλλά ούτε και να ψηφίσουν στη λογική «φύγε εσύ-έλα εσύ». Να σκεφτούν, είπε, ότι υπάρχει μια «τίμια και καθαρή δύναμη» που προφανώς κάνει λάθη. Πολλά λάθη, όμως…

Κάνε ό,τι κάνω

«Είμαστε Αριστεροί και δεν ζηλεύουμε», ήταν η τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τον αρραβώνα της Σκάρλετ Γιόχανσον (λες και αν ζήλευε θα είχε καμιά σημασία…). Εγώ, πάλι, δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος που να μην ζηλεύει, ακόμη κι αν φοράει το μεταφυσικό «φωτοστέφανο» του Αριστερού. Πάρτε για παράδειγμα τον Αλέξη Τσίπρα που εκτός από τη μάχη της πλατείας και των social media, μπαίνει στην τελική και στη μάχη του… πρωινάδικου. Πρέπει να ζήλεψε τη χθεσινή εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρωινό του Alpha, όπου σημειώνω ότι ο Μητσοτάκης αποκάλυψε και πολλές προσωπικές λεπτομέρειες, μεταξύ των οποίων ότι τον ξεκουράζει ο αθλητισμός και ενίοτε το Netflix, αφού είπε, για παράδειγμα, ότι επιστρέφοντας από την Πάτρα το βράδυ της Δευτέρας, είδε στο δρόμο 1,5 επεισόδιο του La Casa de Papel. Το λέω διότι ακούω ότι ο πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει να εμφανιστεί στην ίδια εκπομπή το πρωί της Παρασκευής. Μαθαίνω ακόμη ότι η παρουσιάστρια δεν θα είναι μόνη της: θα πλαισιώνεται από άρρενα δημοσιογράφο. Και έχω την εντύπωση ότι δεν θα είναι εκεί για να κάνει τις σκληρές ερωτήσεις.

Σκυλί που δαγκώνει

Θυμάστε το δύστυχο σκυλάκι που επιστράτευσε ο Πάνος Καμμένος για το πρώτο εκείνο προεκλογικό σποτ των ΑΝΕΛ, στο οποίο το μαύρο κανίς εμφανίζεται να ακούει και κυρίως να υπακούει στο περίφημο «Thanassis, κάτσε κάτω» (στα γερμανικά);. Ε, ο Thanassis επιστρέφει για το τελευταίο σποτ των ΑΝΕΛ, το οποίο πληροφορούμαι ότι γυρίστηκε αυτές τις μέρες σε σχολείο του Χαλανδρίου και παραπέμπει απευθείας στην κάλπη. Αυτή τη φορά ο Thanassis δαγκώνει κάποιον που ρίχνει ψηφοδέλτιο που δεν είναι ΑΝΕΛ. Το μόνο που μου μένει είναι να ελπίζω ότι το συμπαθές εκπαιδευμένο κανίς δεν θα πάει για ευθανασία την επομένη των ευρωεκλογών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή