80 χρoνια πριν… 24-5-1939

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΤΡΟ: Μεταξύ των άλλων μέτρων που λαμβάνονται εις το Παρίσι διά την αεράμυναν είναι η  χρησιμοποίησις του «Μετρό», του υπογείου δηλαδή σιδηροδρόμου, του οποίου αι 214 γραμμαί έχουν συνολικό μήκος 95 μιλλίων.

ΧΑΛΙΦΑΞ-ΜΠΟΝΕ: Κατά την απογευματινήν συνεδρίασιν του Συμβουλίου της ΚΤΕ ο λόρδος Χάλιφαξ και ο κ. Μποννέ προέβησαν εις δήλωσιν επί των ενεργειών εις τας οποίας προέβησαν. […] «Δεν κατεστήσαμεν γνωστάς τας ενεργείας μας ταύτας εις την ΚΤΕ επισήμως. Η πρωτοβουλία όμως την οποίαν ελάβομεν είναι σύμφωνος με το πνεύμα του καταστατικού. Αι διαπραγματεύσεις τας οποίας διεξάγομεν ετερματίσθησαν εισέτι, όταν δε περατωθούν θα ανακοινώσομεν το αποτέλεσμα εις την ΚΤΕ. Η αγγλική Κυβέρνησις εμμένει εις τα ιδεώδη τα οποία ενέπνευσαν την ίδρυσιν της ΚΤΕ».

ΕΛΛΗΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ: Υπό εκλεκτών μελών της αθηναϊκής κοινωνίας ιδρύθη σωματείον υπό την επωνυμίαν «Ελληνοκινεζικός Σύνδεσμος» […]. Σκοπός του είναι η καλλιέργεια των φιλικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Κίνας και η σύσφιγξις των μεταξύ των δύο χωρών πάσης φύσεως δεσμών. Ο σύνδεσμος θα επιδιώκη τους σκοπούς αυτού διά διαλέξεων, δημοσιεύσεων, οργανώσεως συνεδρίων και εορτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή