Αιχμάλωτο χιούμορ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να πω την αλήθεια, δεν θυμόμουν τι ήταν η «νέα “Δύναμη Δέλτα”». Τη συνάντησα σ’ ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 22.5.2012, ελάχιστα πριν από τις δεύτερες εκλογές εκείνης της χρονιάς. Από περιέργεια να μάθω ποιος είναι ο υποψήφιος βουλευτής κ. Τέλης Αϊβαλιώτης, που προκάλεσε έκτακτη συγκίνηση με τη δήλωσή του περί μετεκλογικών «αιχμαλώτων πολέμου», πληκτρολόγησα το όνομά του και οδηγήθηκα στην ιστοσελίδα της Δράσης. Από την παρατιθέμενη αρθρογραφία του πολιτευτή επέλεξα το κείμενο «Η σκύλα και η χάρυβδη». Και βεβαιώθηκα ότι η σχέση του με το χιούμορ είναι λαμπρή. Δικαίως λοιπόν καταγγέλλει όσους τον παρεξήγησαν, επειδή δεν σκαμπάζουν από σαρκασμό, σκώμμα, πλάκα.

Ο χιουμορίστας κ. Αϊβαλιώτης είπε προχθές τα εξής στο κανάλι Attica: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευελπιστεί να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και πρέπει να το αποδείξουμε όλοι μας με τη στάση μας. Υπάρχει ξέρετε και η σύμβαση της Γενεύης, η οποία προβλέπει ανθρωπιστική μεταχείριση των αιχμαλώτων των πολέμων, είτε των πραγματικών είτε των πολιτικών». Σάλος. Ή περίπου. Οπότε ο κ. Αϊβαλιώτης πέρασε στην αντεπίθεση δι’ αναρτήσεως: «Η μαύρη προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται ενάντια σε όσους θεωρεί ότι αποτελούν απειλή. Αυτή τη φορά σε βάρος μου. Ισως κάποτε να μάθουν να εκτιμούν το χιούμορ. Για την ιστορία, ακολουθεί η δήλωσή μου: “Με τη διαγραφή ενός στελέχους της Ν.Δ. που έκανε ένα εμετικό σχόλιο για την πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, την Κούνεβα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στην εκτίμησή μου. Οπως είπαμε είναι στοιχείο πολιτισμού η εφαρμογή της συνθήκης της Γενεύης για την ανθρωπιστική μεταχείριση του ηττημένου εχθρού. Τόσο στις πραγματικές όσο και στις πολιτικές μάχες”», κ.λπ. κ.λπ.

Εν ολίγοις, άλλα είπε κι άλλα γράφει ότι είπε. Τον άκουσα εξάκις για να βεβαιωθώ. Ο ίδιος, προφανώς σαν χιουμορίστας, δεν ξανάκουσε τον εαυτό του. Και το 2012 χιούμορ έκανε όταν χαρακτήριζε τον κ. Σαμαρά «μοιραίο άνθρωπο» και τον κατηγορούσε ότι «διέλυσε το κόμμα του αδυνατώντας να επιχειρηματολογήσει πειστικά για την ανάγκη της “κωλοτούμπας” στο μεσοπρόθεσμο 2ο Μνημόνιο και συνέχισε να ζητά υστερικά εκλογές». Και, για τη σωτηρία μας, ευχόταν «η νέα “Δύναμη Δέλτα”, η συνεργασία Δημιουργία Ξανά με τη Δράση-ΦιΣ, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου του μεταρρυθμιστικού “τρίτου πόλου”». Ούτε το ΦιΣ το θυμόμουν. Αλλά δεν έψαξα να μάθω. Εχει και η περιέργεια τα όριά της. Οπως και το χιούμορ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή