Η φωνή των βουλευτών

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζήσαμε πολλά τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Βιώσαμε μια προθανάτια εμπειρία της χώρας όταν ο υπουργός Οικονομικών με τα πουκάμισα έξω έκανε τον καμπόσο στους εταίρους και δανειστές. Ζήσαμε μια παρωδία δημοψηφίσματος που έγινε μέσα σε μία εβδομάδα και με το μισό ερώτημα στα αγγλικά. Είδαμε την κυβέρνηση να επιτίθεται εναντίον όλων των θεσμών που στεριώνουν και πλαταίνουν τη Δημοκρατία. Γίναμε μάρτυρες διαρροών που έβγαλαν ανώτατους δικαστές στα μανταλάκια, προκειμένου να εκδοθεί μια ευνοϊκή για την κυβέρνηση απόφαση. Ακούσαμε υπουργό (που δεν έπρεπε να είχε ιδέα για τη δικογραφία) να μιλά για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», ενώ όλα δείχνουν πως έγινε «η μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους». Ακούσαμε απίστευτες ύβρεις από το απύθμενο στόμα ενός υπουργού. Είδαμε πολλαπλά εγκαίνια του μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο δεν έχει τελειώσει.

Ζήσαμε πολλά, αλλά το εκπληκτικότερο όλων ήταν η σιωπή των βουλευτών της πλειοψηφίας. Δεν μίλησε κανείς για τον παράταιρο γάμο του αριστερού (υποτίθεται) κόμματος, με την Ακροδεξιά. Ουδείς διαμαρτυρήθηκε για την πρωτοφανή αήθεια του κυβερνητικού τους εταίρου, ο οποίος φωνασκούσε στη Βουλή «στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα». Κανείς δεν ανησύχησε όταν έκλειναν οι τράπεζες και η χώρα βρισκόταν ένα βήμα πριν από τον γκρεμό. Σύσσωμοι, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Παύλο Πολάκη, υβριστή ζώντων και νεκρών. Εντυσαν κάθε χυδαιότητα με «επαναστατικά προτάγματα» και ξύλινες λέξεις. Στήριξαν τα αλλοπρόσαλλα σχέδια του κ. Κώστα Γαβρόγλου για τα ΑΕΙ, την ώρα που οι «επαναστάτες» προπηλάκιζαν τους καθηγητές στα πανεπιστήμια. Χειροκρότησαν το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, αλλά και τα μέτρα του τρίτου μνημονίου. Ψήφισαν τα πάντα στη Βουλή και τα αντίθετά τους.

Και ξαφνικά, ακούσαμε φωνή διαμαρτυρίας από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλληνίας κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. Η διαφωνία της δεν είχε να κάνει με τα προεκλογικά επιδόματα της κυβέρνησης τα οποία άρχισαν ήδη να εκτροχιάζουν την οικονομία, όπως επεσήμανε η έκθεση της Επιτροπής. Αφορούσε το γεγονός ότι στα μαζικά ρουσφέτια των ημερών δεν έγιναν δεκτά τα ρουσφέτια των βουλευτών για την εκλογική τους περιφέρεια. «Δεν κατανοώ γιατί δεν πρέπει να είναι ανοικτή η Βουλή αυτή την εβδομάδα. Νομίζω ότι έχουν δικαίωμα, αν όχι υποχρέωση, οι βουλευτές να καταθέτουν τις προτάσεις τους», είπε. Από όλες τις θεσμικές εκτροπές η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε διότι η κυβέρνηση –ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία– δεν προσέθεσε ακόμη μία, να νομοθετήσει δηλαδή τις κλίσεις των κεραμοσκεπών στην Κεφαλονιά σε νομοσχέδιο για τη διακρατική σύμβαση με το Αζερμπαϊτζάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή