Ενοχη η μάνα, αθώος ο μπαμπάς;

Ενοχη η μάνα, αθώος ο μπαμπάς;

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​Το πήρε, φαίνεται, απόφαση ο Αλ. Τσίπρας και χθες πήγε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να δηλώσει επίσημα την παραίτηση της κυβέρνησης (επικαλούμενος έναν δήθεν εθνικό λόγο, κάτι που όμως δεν είναι πρωτοφανές, καθώς έχουν προηγηθεί άλλοι) και να ζητήσει τη διεξαγωγή των εκλογών στις 7 Ιουλίου. Συνειδητοποίησε και ταυτόχρονα χώνεψε προφανώς ότι δεν μπορεί να κερδίσει αυτές τις εκλογές. Η διαφορά των 9,3 ποσοστιαίων μονάδων της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωεκλογές που έγιναν όμως σε κλίμα εθνικών εκλογών, σε συνδυασμό με το νέο συντριπτικό κτύπημα των ομαδικών διορισμών φίλων και συγγενών στη Βουλή επί του θρυλικού «ηθικού πλεονεκτήματος», αλλά και μια νέα δημοσκόπηση που δείχνει σαφείς τάσεις διεύρυνσης της νίκης του Κυρ. Μητσοτάκη, δεν επιτρέπουν προσδοκίες για θαύματα. Χειρότερα ακόμη, η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δίνει εικόνα βεβαιότητας σχεδόν στην αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Με τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δόθηκε τέλος και στις συζητήσεις περί ενδεχομένου που άφηνε ανοιχτό ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής, ο αδάμαστος Ν. Βούτσης, να παραταθούν οι εργασίες της μέχρι τις 13 του μήνα, μήπως και χρειαζόταν χρόνος για διευθέτηση α λα Σύριζα κάποιων εκκρεμών θεμάτων, όπως προσλήψεις, τοποθετήσεις, μονιμοποιήσεις, ρυθμίσεις, απαλλαγές, νομιμοποιήσεις και άλλα συναφή. Με την πολύχρονη πείρα και τη σοφία που πάντα τον διέκρινε, ο άνθρωπος προσπάθησε να προνοήσει για το καλό του κόμματος και της… Ελλάδας. Στη διάρκεια της θητείας του, άλλωστε, έγραψε ιστορία πότε απαιτώντας την απελευθέρωση εισβολέων στη Βουλή που κατόρθωσε να συλλάβει η Αστυνομία, πότε υπερασπιζόμενος την αθωότητα του παιδιού του μετά την προσαγωγή του για συμμετοχή σε επεισόδια, με κορυφαία βέβαια στιγμή του τη μονιμοποίηση συγγενών και φίλων συριζαίων σε υπηρεσίες του Κοινοβουλίου.

Ισως να μην έχει γίνει επαρκώς αντιληπτό, αλλά αυτή η ιστορία των διορισμών θυγατέρων, συζύγων και γραμματέων στη Βουλή στοίχισε στον ΣΥΡΙΖΑ όσο οι πολακισμοί του… «κρητίκαρου», οι βόλτες με τα κότερα του πρωθυπουργού και άλλα ανάλογα συμβάντα που άφησαν το κυβερνητικό κόμμα «τσίτσιδο» στη χλεύη. Ο Ν. Βούτσης παρέμεινε αδιάβροχος και ατάραχος, αποδεικνύοντας ότι ως αριστερός που μάχεται το φαύλο παρελθόν, όχι μόνο δεν μασάει, αλλά μπορεί να κάνει και χειρότερα. Οπότε έμεινε η έρμη η Τασία Χριστοδουλοπούλου να σηκώσει μόνη το βάρος των αμαρτημάτων. Ομολόγησε ότι αμάρτησε για τη θυγατέρα της και εγκατέλειψε την πολιτική. Ευτυχώς για την ίδια, και για όλους εμάς που παρακολουθούσαμε άναυδοι τη διαδρομή της. Αυτό όμως που έκανε η Τασία δεν το έκανε ο ατρόμητος Θεόδ. Δρίτσας, εκείνος με το ύφος και το στυλ κόμη, που κρύφτηκε πίσω από τη φούστα της συζύγου του. Η θυγατέρα που διορίστηκε στη Βουλή δεν έχει μόνο μαμά τη Χριστοδουλοπούλου, έχει και μπαμπά τον Δρίτσα, που φαίνεται μάλιστα ότι συμμετείχε στην επιτροπή υπό τον Ν. Βούτση που αποφάσισε τις συγκεκριμένες μονιμοποιήσεις των μετακλητών. Και, φυσικά, υπέγραψε τον διορισμό της κόρης του. Από πού και ως πού, λοιπόν, είναι ένοχη η μάνα και αθώος ο μπαμπάς; Σεξιστικό και απαράδεκτο!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή