80 χρoνια πριν… 21-6-1939

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΑΦΟΣ ΕΡΕΧΘΕΑ: […] Παρά τους πρόποδας του Βράχου του Αρείου Πάγου ανεκαλύφθη μέγας λαξευτός τάφος, προκαλέσας κατάπληξιν εις τους ενεργούντας τας ανασκαφάς αρχαιολόγους διά τα πλουσιώτατα και αρίστης τέχνης ευρήματα, τα οποία περιείχε. […] Ο λαξευτός ούτος τάφος ανήκει εις τον 14ον αιώνα π.Χ. και περιέλαβε τα λείψανα μελών Βασιλικής Οικογενείας. […] Ο Διευθυντής της Αμερικανικής Αρχαιολογικής Σχολής κ. Σήαρ πιστεύει ότι ο ανακαλυφθείς τάφος ανήκει εις την οικογένειαν του Βασιλέως των Αθηνών Ερεχθέως […].

ΕΚΘΕΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: […] χαρακώματα, καταφύγια, σταθμοί βοηθειών και παρατηρητήρια έχουν οργανωθή εις την πλατείαν των Απομάχων εν Παρισίοις. Πρόκειται περί της Εκθέσεως Ασφαλείας […]. Η έκθεσις περιλαμβάνει δύο τμήματα: το εν στρατιωτικόν και το άλλο πολιτικόν και εμπορικόν. […] εις τα χαρακώματα οι θεαταί ημπορούν να θαυμάσουν ένα πυροβόλον των 90 χιλιοστών, χρησιμοποιούμενον εις το πολεμικόν ναυτικόν και του οποίου το βεληνεκές είναι 15.000 μέτρα.

ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΟΥΤΣΕ: «[…] το αντικομμουνιστικόν τρίγωνον είναι ακατάλυτον, αποτελούν [ένδειξη] περί της πολιτικής των τριών χωρών, αίτινες [δημιουργούν] γρανιτώδη συνασπισμόν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή