Το Κονκλάβιο (25/06/19)

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λούνα παρκ τέλος

Φοβάμαι ότι το μάτιασα. Οχι τίποτα άλλο, αλλά αν τελικά υλοποιούνταν το σχέδιο –ή μάλλον το σενάριο– έχω την εντύπωση ότι θα ήταν το πιο «φωναχτό» (το θέτω πολύ κομψά) διαφημιστικό σποτ μιας –τουλάχιστον μέχρι στιγμής– υποτονικής και μάλλον βαρετής προεκλογικής περιόδου. Αναφέρομαι στο σχεδιαζόμενο τηλεοπτικό σποτ του ΚΙΝΑΛ, που, όπως σας είχα γράψει την προηγούμενη εβδομάδα, θα γυριζόταν σε λούνα παρκ.

Φευ! Το γύρισμα ακυρώθηκε! Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στους πρωταγωνιστές, στο ότι στη Χαριλάου Τρικούπη είχαν δεύτερες σκέψεις, ή απλώς σε μυστηριώδεις παράγοντες, οι οποίοι δεν θα αποκαλυφθούν ποτέ. Αυτό που έμαθα είναι ότι στο σποτ θα πρωταγωνιστούσε ο Απόστολος Κακλαμάνης! Και όχι μόνο αυτό, αλλά συμπρωταγωνιστής θα ήταν ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Συγκρουόμενα ΚΙΝΑΛ

Υποθέτω ότι δεν είμαι μόνο εγώ που κάνω συνειρμούς για το παλιό, την εμπειρία και ό,τι άλλο αυτό συνεπάγεται και το νέο. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν στόχος του ΚΙΝΑΛ ήταν να καταδείξει ότι αυτά συνυπάρχουν στο Κίνημα. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι δύο παρ’ ολίγον πρωταγωνιστές –λέω παρ’ ολίγον, γιατί ενδεχομένως να μην γνώριζαν τι σχεδίαζαν οι διαφημιστές γι’ αυτούς και ενδεχομένως να μην τους άρεσε– θα οδηγούσαν συγκρουόμενα αυτοκίνητα. Αυτά μάλιστα θα ήταν κόκκινα (λέγε με ΣΥΡΙΖΑ) και μπλε (λέγε με Ν.Δ.). Το κλου είναι ότι σε κάποιους στο ΚΙΝΑΛ όλο αυτό φάνηκε λαμπρή ιδέα. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ειλικρινά κρίμα που ακυρώθηκε. Θέλει και ρώτημα γιατί;

Πρόγραμμα σε Braille

Το είπε και το έκανε. Την Παρασκευή κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι η Πειραιώς θα κυκλοφορούσε το έντυπο με το πρόγραμμα και σε γραφή Braille. Από χθες το συνοπτικό πρόγραμμα της Ν.Δ. κυκλοφορεί και σε αυτή τη μορφή, ώστε οι πολίτες με προβλήματα όρασης να γνωρίζουν τι περιλαμβάνει. Η Πειραιώς έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο, στο οποίο ο γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Σταμάτης παραδίδει το σχετικό έντυπο στον Μητσοτάκη.

Για την ιστορία…

Σας αποκάλυψα την Κυριακή ότι χρέη διπλωματικού συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη μετά την 7η Ιουλίου εποχή αναλαμβάνει η πρέσβειρα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, την οποία ο Νίκος Κοτζιάς είχε απομακρύνει από τη θέση της μόνιμης αντιπροσώπου της Ελλάδας στην Ε.Ε. επειδή υποτίθεται ότι μιλούσε πολύ με την αξιωματική αντιπολίτευση. Της είχε προτείνει, μάλιστα, να επιλέξει ανάμεσα σε τρεις φοβερές μεταθέσεις: στην Κινσάσα, στο Μοντεβιδέο και στο Σεράγεβο. Ο πρώην ΥΠΕΞ ενοχλήθηκε από το δημοσίευμά μου, κατηγορώντας με ότι λέω ψέματα. Δεν ξέρω αν αναφέρεται στο «τη μετέθεσε στην… Κινσάσα» που ήταν σχήμα λόγου.

Θυμίζω ότι η Παπαδοπούλου είχε επιλέξει τότε το Μοντεβιδέο, όπου πέρασε έξι μήνες μοναξιάς, μέχρι που η αίτησή της για τη θέση της επικεφαλής της αποστολής της Ε.Ε. στο Κόσοβο έγινε δεκτή (και όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα). Τα υπόλοιπα τα έλυσε η ζωή.

«Full Μonty»

Μένω στα διπλωματικά και δη στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς σήμερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος καλεί τους διπλωματικούς συντάκτες σε ενημέρωση. Θυμίζω ότι αυτή μέχρι πριν από μερικούς μήνες ήταν άγνωστη λέξη. Πάντως, είναι η δεύτερη φορά που ο Κατρούγκαλος καλεί τους διαπιστευμένους στο ΥΠΕΞ σε συνάντηση για ενημέρωση. Πληροφορούμαι ότι θα μιλήσει λεπτομερώς για τα ελληνοτουρκικά, τύπου «Full Monty». Για να μην παρεξηγηθώ εξαιτίας συνειρμών που παραπέμπουν στη γνωστή ταινία (στην αργκό σημαίνει «πλήρες ξεγύμνωμα»), εννοώ ότι θα τα πει όλα.

Χαιρετισμοί

Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιώργος Πατούλης και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου προλόγισαν τη χθεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κωστή Χατζηδάκη – υποψήφιος στον Βόρειο τομέα της Β΄Αθήνας– στο «Σπύρος Λούης». Στο παράλληλο σύμπαν, αν και λίγο νωρίτερα, ο Παναγιώτης Πικραμμένος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στην κεντρική ομιλία του Δημήτρη Τσιόδρα, υποψηφίου της Ν.Δ. στην Α΄Αθήνας. Θυμίζω ότι ο Τσιόδρας είχε αναλάβει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου επί κυβέρνησης Πικραμμένου. Εξ ου και ο πρώην πρωθυπουργός θυμήθηκε στιγμές από τη συνεργασία τους. Για την ακρίβεια, ιστορίες που αφορούσαν ανακοινώσεις του Μαξίμου, για τις οποίες ο Τσιόδρας είχε δίκιο. Χαιρετισμό απηύθυνε και η Μαριέττα Γιαννάκου, αλλά και ο Γιώργος Παγουλάτος. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή