80 χρoνια πριν… 2-7-1939

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ: […] Ολίγον αργότερον έφθασεν η Α.Μ. ο Βασιλεύς της Ελλάδος Γεώργιος, οδηγών την νύμφην Πριγκήπισσαν Ειρήνην, της οποίας η εμφάνισις προεκάλεσεν αληθώς ενθουσιώδεις ζητωκραυγάς, ενώ η ορχήστρα ανέκρουε τον Ελληνικόν Υμνον. Αμέσως έπειτα έφθασε το Βασιλικόν ζεύγος της Ιταλίας και η πομπή επροχώρησε προς τον σολέαν εις το κέντρον του ναού. Αριστερά του βωμού εστάθη ο Δουξ του Σπολέτο και δεξιά η Πριγκήπισσα Ειρήνη […].

ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: […] Η σημερινή συνομιλία μετά του φον Βέλτσεκ ου μόνον δεν είχε την έννοιαν γαλλικής μεσολαβήσεως αλλά τουναντίον απετέλει προειδοποίησιν προς την Γερμανίαν ότι η Γαλλία θα υποστηρίξη την Πολωνίαν εις περίπτωσιν επιθέσεως εναντίον της. […] Ο κ. Μποννέ επεξηγών την στάσιν της Γαλλίας ετόνισεν ότι αύτη παραμένει ως την διετύπωσεν ο κ. Νταλαντιέ εις τον τελευταίον ενώπιον της Βουλής λόγον του.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: […] Ο φον Πάππεν επεφορτίσθη με ειδικήν αποστολήν εις Μόσχαν. […] Αι δοθείσαι οδηγίαι είναι οικονομικής φύσεως και αφορούν την διεξαγωγήν συνεννοήσεων μεταξύ Γερμανίας και Σοβιέτ εντός του πλαισίου των υφισταμένων συμφωνιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή