Η θεωρία της χαμένης ψήφου

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποτέ δεν συμφώνησα με την προπαγάνδα των μεγάλων κομμάτων ότι η ψήφος πάει χαμένη στα μικρά κόμματα. Η οποιαδήποτε ψήφος είναι χρήσιμη, διότι συμβάλλει στον πλούτο των ιδεών. Υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι όντως συμβάλλει. Οτι δεν προέρχεται από δημαγωγούς που εκμεταλλεύτηκαν την ευπιστία των ψηφοφόρων για να πλουτίσουν σε βάρος τους. Εχω υπόψη μου δύο τέτοια κόμματα, ένα της Ακροαριστεράς και ένα της Ακροδεξιάς.

ΜέΡΑ25. Ο κ. Βαρουφάκης ανεδείχθη από τους πύρινους λόγους που έβγαζε στους «αγανακτισμένους» της πλατείας Συντάγματος για να τους φανατίσει υπέρ του κ. Τσίπρα. Τώρα τους παπαγαλίζει προεκλογικά με παιδική αφέλεια, σαν να μην είδαμε την κατάληξή τους. «Θα μειώσει μονομερώς τα πλεονάσματα, θα απαγορεύσει τις εξώσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις». Με την ίδια αφέλεια, ο κ. Βαρουφάκης είχε χρεώσει την κοινωνία μας με εκατομμύρια ευρώ τον καιρό της περήφανης διαπραγμάτευσης. Το αρνείται και προκαλεί, αλλά το βεβαιώνουν αξιωματούχοι της Ε.Ε., μέχρι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Ο κ. Βελόπουλος ζητεί να υψώσουμε τείχος και να δημιουργήσουμε ναρκοπέδιο στον Εβρο, καθώς και να επαναφέρουμε τη θανατική ποινή. Ζητεί, δηλαδή, να οδηγηθούμε αυθωρεί εκτός Ε.Ε. Επίσης, είναι τηλεπωλητής «αυθεντικών χειρογράφων του Ιησού». Οντας ο ίδιος φαλακρός, πουλάει φάρμακο κατά της φαλάκρας. Είναι τηλεπωλητής οδοντόκρεμας «με αγιορείτικες ευλογίες, που παρασκευάζεται με επιστασία των αγιορειτών». Αυτό θα έπρεπε να κινητοποιήσει τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας και ακόμη περισσότερο η τηλεπώληση του φαρμάκου «Τελοπόν», που «θεραπεύει άνοια, κατάθλιψη, Αλτσχάιμερ και πόνους στη μέση» (κάτι σαν το νερό του Καματερού). Ο κ. Βελόπουλος δικαιώθηκε στα ελληνικά δικαστήρια σε αντιδικία με την εφημερίδα «Αυγή», που το 2000 τον χαρακτήρισε «εθνικοπαράφρονα», αλλά ύστερα η χώρα καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο δε κ. Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει ότι τους παρακαλούσε να τον βάλουν στα ψηφοδέλτιά τους στις εκλογές του 2015.

Κατά τη γνώμη μου, πριν εκτεθούν στην ψήφο των πολιτών, πρέπει να λογοδοτήσουν, ο μεν κ. Βαρουφάκης για τη ζημιά σε βάρος της κοινωνίας που κατηγορείται ότι διέπραξε, ο δε κ. Βελόπουλος για διάθεση υλικού πιθανώς επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία κ.λπ. Κυρίως πρέπει να ενημερωθούν οι ψηφοφόροι για να μην πέφτουν θύματα επιτηδείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή