Ανω του 25% θέλει ο Αλ. Τσίπρας

Ανω του 25% θέλει ο Αλ. Τσίπρας

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις  «βλέπουν» τη διαφορά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ να κυμαίνεται περί τις 8 -10 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτή τη φορά δεν υπάρχει εταιρεία που να τολμά κάποια διαφορετική πρόβλεψη μετά το στραπάτσο –μάλλον για εξευτελισμό επρόκειτο– που έπαθαν κάποιοι του κλίματος Μαξίμου στις ευρωεκλογές. Ετσι δικαιολογούνται ώς ένα βαθμό να νιώθουν ικανοποιημένοι οι αντισυριζαίοι της δεξιάς όχθης και οι άλλοι που αποφάσισαν να δανείσουν την ψήφο τους  στη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να «φύγουν αυτοί». Προτρέχοντας βέβαια, αφού κανείς και ποτέ δεν δικαιούται να είναι απόλυτα σίγουρος για το τι θα βγάλει η «γκαστρωμένη» κάλπη.

Κατά παραχώρηση έστω, καθώς σύσσωμοι οι δημοσκόποι διαβεβαιώνουν για το αποτέλεσμα, μπορούμε να αποδεχθούμε ότι η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η νικήτρια των εκλογών. Το πιθανότερο είναι επίσης ότι θα έχει και αυτοδυναμία. Αλλά μέχρι εκεί. Οσοι όμως θεωρούν ότι βλέπουν πιο μακριά και προσδοκούσαν μία καταβαράθρωση του ΣΥΡΙΖΑ, ενθαρρυμένοι και από όσα προέκυψαν στις ευρωεκλογές, δεν αισθάνονται την ίδια (πρόωρη;) ικανοποίηση με τους πιο πάνω. Γιατί οι ίδιες δημοσκοπήσεις που προβλέπουν θρίαμβο της Ν.Δ.,  με διαφορά 8-10 μονάδες, δείχνουν και τον ΣΥΡΙΖΑ ανεβασμένο συγκριτικά με τις ευρωεκλογές και μάλιστα να φτάνει 26-28%.

Με λίγα λόγια, αν μετά τις αθλιότητες που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση υπό την ηγεσία και καθοδήγηση του Αλ. Τσίπρα (περί αυτού δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφισβήτηση), δεν θα είναι και πολύ υγιεινό για τη χώρα, ούτε τόσο θετικό για το μέλλον της, αν η Ν.Δ. πάρει 40% ας πούμε και ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στην περιοχή του 30%. Γεγονός που θα σημαίνει ότι θα έχει εξασφαλίσει την ηγεμονία στην αντιπολίτευση και θα παραμείνει ο άλλος πόλος εξουσίας  και ο Αλ. Τσίπρας δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα «σύντροφο» και θα έχει εδραιωμένη τη θέση του. Μέχρι που θα μπορεί να πανηγυρίζει κιόλας, λέγοντας ότι πρόκειται για «ήττα», όχι για «μαύρισμα» και τη σχετική «πρόβα» την έχει ήδη κάνει.

Στην πραγματικότητα, ο Αλ. Τσίπρας έχει εξοικειωθεί με την ιδέα της ήττας, αυτή τη φορά όμως εμφανίζεται να εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις που κάποτε λοιδορούσε. Εξ ου και αφενός «απειλεί» την άλλη πλευρά ότι δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα με την «Αριστερά» (καμία σχέση, αλλά αυτοπροσδιορίζεται «αριστερός» για να προσελκύει ψήφους), αφετέρου κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το είδος της αντιπολίτευσης που θα ασκήσει. Αν δηλαδή θα περιοριστεί σε κοινοβουλευτική, συστημική αντιπολίτευση, ή αν καταφύγει πάλι στα πεζοδρόμια. Σε κάθε περίπτωση, άλλη άνεση θα νιώθει η επόμενη κυβέρνηση, αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέσει κάτω από το 23,8% των ευρωεκλογών και άλλη πίεση θα αισθάνεται αν εκείνο ανεβεί στο 28%…

Το σίγουρο είναι ότι ο Αλ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να μη δεχθεί αμφισβήτηση και ήδη έστειλε μήνυμα στους δικούς του ότι δεν έχει να απολογηθεί για οτιδήποτε. Σχεδιάζει άλλωστε να είναι «ιδιοκτήτης» του κόμματος την επόμενη μέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή