80 χρoνια πριν… 18-7-1939

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ: Το εν Λονδίνω Εθνικόν Ινστιτούτον Βιομηχανικής Ψυχολογίας, κατόπιν μακράς ερεύνης απεφάνθη ότι υπάρχει στενή σχέσις μεταξύ μουσικής και αποδόσεως της εργασίας. […] η μουσική ημπόδιζε τους εργάτας να συζητούν μεταξύ των και επετάχυνε ούτω τον ρυθμόν της εργασίας.

ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ: Ο αρχηγός των Αγγλων φασιστών κ. Οσβαλντ Μόσλεϋ, ομιλών χθες ενώπιον 25 χιλιάδων ακροατών, εξέθεσε πρόγραμμα ειρήνης […]. Η Αγγλία πρέπει να είπη εις την Γερμανίαν ότι δεν έχει συμφέροντα εν τη Ανατολική Ευρώπη και ότι δεν έχει κυκλωτικά σχέδια. Κατόπιν τούτου η Αγγλία και η Γερμανία θα δυνηθούν να συζητήσουν ήρεμα τας διαφοράς των. Ως τρίτον σημείον υπέδειξεν ο κ. Μόσλεϋ την επιστροφήν των γερμανικών αποικιών εις το Ράιχ.

ΝΤΑΝΤΣΙΓΚ: Ο κ. Χίτλερ είπε […] ότι το ζήτημα της ελευθέρας πόλεως θα διεκανονίζετο μεταξύ Γερμανίας και Πολωνίας εάν δεν είχε μεσολαβήσει εξωτερική ανάμιξις. Συνεχίζονται αι στρατιωτικαί προπαρασκευαί εν Ντάντσιγκ και η κατασκευή οχυρωματικών έργων, ενώ αφ’ ετέρου εσταμάτησεν η μεταφορά όπλων εντός της ελευθέρας πόλεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή