Ραλλία Χρηστίδου: Από την πίστα στη Βουλή

Ραλλία Χρηστίδου: Από την πίστα στη Βουλή

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο δεύτερο «Fame Story», το καλοκαίρι του 2004, έφτασε μεν στην πηγή, ως μία εκ των δύο φιναλίστ, αλλά δεν ήπιε νερό: η Καλομοίρα Σαράντη, με την ανεπιτήδευτη τσαχπινιά της και το τόσο γοητευτικό ελληνοαμερικανικό αξάν, αποδείχθηκε τελικά ασυναγώνιστη. Η καλλιφωνία της πρώην λογίστριας από το Νέο Ηράκλειο ήρθε, φευ, σε δεύτερη μοίρα.

Μutatis mutandis, κάτι αντίστοιχο συνέβη στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, όταν συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ –με πίστη στον Αλέξη Τσίπρα, «που είναι πιο αριστερός τώρα από ό,τι προηγουμένως», όπως έλεγε– και κατετάγη έκτη αναπληρωματική. Καθώς και στις ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου, στις οποίες πλασαρίστηκε στην πρώτη δεκάδα, αφήνοντας πίσω της είκοσι επτά συνυποψηφίους, αλλά δεν κατάφερε δυστυχώς να ακολουθήσει τον τιτάνα της υποκριτικής Αλέξη Γεωργούλη στον πηγαιμό για τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο. Σε κάθε περίπτωση, οι 62.371 σταυροί που συγκέντρωσε ήταν αναμφίβολα μεγάλο επίτευγμα.

Στις 7 Ιουλίου, οι ψηφοφόροι του νοτίου τομέα Αθηνών αποκατέστησαν την αδικία: την εξέλεξαν πανηγυρικά, δίνοντάς της 19.559 σταυρούς. Μάλιστα, τη… σκόνη της είδαν, μεταξύ άλλων, πολύ προβεβλημένα στελέχη, όπως η Ηγερία της Νέας Ελληνικής Ορμής Κατερίνα Παπακώστα και ο εκ της ΔΗΜΑΡ προερχόμενος Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Χθες η τραγουδοποιός Ραλλία Χρηστίδου πέρασε περιχαρής το κατώφλι της Βουλής των Ελλήνων. Ντυμένη στα άσπρα, με smokey eyes μακιγιάζ –το οποίο εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από ιστοσελίδες με γυναικεία θέματα– και με το ηλεκτρονικό τσιγάρο της ανά χείρας (δεν το αποχωρίστηκε στιγμή). Σε συνεντεύξεις της, τις τελευταίες ημέρες, επανέλαβε τον θαυμασμό και την αφοσίωσή της στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «έναν καθαρό και ειλικρινή πολιτικό», ο οποίος συνεχίζει να την εμπνέει. Δήλωσε, επίσης, ότι είναι αποφασισμένη να εγκαταλείψει οριστικά το τραγούδι για χάρη της πολιτικής. Με δεδομένο ότι η προσωπική της δισκογραφία ουσιαστικά σταματά στο 2013 –αργότερα κυκλοφόρησαν από δικό της label κάποια τραγούδια που δεν ευτύχησαν ιδιαίτερα– αυτό μάλλον έχει προ πολλού συντελεστεί.

Ψιλά γράμματα, θα πουν ίσως κάποιοι. Σημασία έχει «να πατάξουμε τη Δεξιά και τας παραφυάδας αυτής», όπως σχολιάζουν συναγωνιστές της στον λογαριασμό της στο Facebook. Σημασία έχει το πάθος. «Οταν μου ανοίγεται ένας νέος ορίζοντας, αφοσιώνομαι σε αυτόν. Είναι σαν να ερωτεύομαι από την αρχή. Εχω πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και σαφώς θέλω να αφοσιωθώ στο καινούργιο αυτό πεδίο. Θέλω να το φέρω εις πέρας και να πάρω βαθμό άριστα», δήλωσε η νέα βουλευτής της αντιπολίτευσης. Σιδεροκέφαλη, λοιπόν, και καλή… αποφοίτηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή