80 χρoνια πριν… 20-7-1939

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΡΙ ΝΤΑΝΤΣΙΓΚ: Το γερμανικόν πρακτορείον Τραντζότσεαν εδημοσίευσε πληροφορίας περί της συνομιλίας του καγκελλαρίου Χίτλερ μετά του αρχηγού των εν Ντάντσιγκ εθνικοσοσιαλιστών κ. Φόρστερ, κατά τας οποίας, ο Γερμανός καγκελλάριος εβεβαίωσε τον κ. Φόρστερ ότι η ένωσις του Ντάντσιγκ προς το Ράιχ θα πραγματοποιηθή παρά την αντίστασιν της Πολωνίας και της Μ. Βρεταννίας. Αι ενισχύσεις της Αστυνομίας του Ντάντσιγκ συγκαλύπτουν πραγματικάς προετοιμασίας. [φωτ.]

ΖΕΣΤΗ: Η ίδια η Αφροδίτη της Μήλου –έλεγε χθες ψηνόμενος Αθηναίος– να ζωντανέψη, να φύγη από το Λούβρο και νάρθη να με βρη θα της πω: Ας μένη· πέρασε όταν δροσίση και βλέπουμε [Σημειωματάριο του Φορτούνιο, με αφορμή τον καύσωνα].

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: Ο Τσέχος υπουργός της Συγκοινωνίας κ. Χαβέλκα έκαμεν έκκλησιν προς τον τσεχικόν λαόν να συνεργασθή με το Ράιχ […] συνέστησεν εις τον πληθυσμόν να μη δίδη προσοχήν εις τα διαδιδόμενα υπό ξένης προπαγάνδας, δεδομένου ότι η ενσωμάτωσις της Βοημίας και Μοραβίας εις το Ράιχ, αποτελεί μέγα πλεονέκτημα διά την πνευματικήν και οικονομικήν ζωήν της χώρας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή