Αλέξης Γεωργούλης: Στις Βρυξέλλες με τον μανδύα του ευρωβουλευτή

Αλέξης Γεωργούλης: Στις Βρυξέλλες με τον μανδύα του ευρωβουλευτή

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη μια η υποκριτική του δεινότητα, αποτυπωμένη σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Είσαι το ταίρι μου» και «Εραστής δυτικών προαστίων». Από τη άλλη η τύχη, που τον προίκισε με «μορφήν εις άκρον ευειδή» (για να θυμηθούμε τον Καβάφη), αλλά και το στιβαρό πολιτικό του όραμα: «Να θέσουμε τον πολιτισμό στην υπηρεσία της κοινωνίας». Ισως βοήθησε και το όνομά του· ένας Αλέξης δεν είναι ποτέ αρκετός. Και σίγουρα κάποιον ρόλο πρέπει να έπαιξε το βίντεο που ανέβασε λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ράπερ Υποχθόνιο από εκδήλωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο προεκλογικός χαβαλές δεν βλάπτει ποτέ κανέναν, ιδιαίτερα όταν γίνεται viral…

Με τούτα και με τ’ άλλα –και με περισσότερες από 162.000 ψήφους συμπολιτών μας– ο Αλέξης Γεωργούλης βρέθηκε στις Βρυξέλλες. Αψευδής μάρτυς της χαράς του ήταν μια φωτογραφία. Απαθανατίστηκε, στα μέσα Ιουνίου, να χοροπηδάει σαν αίγαγρος έξω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το ενσταντανέ αναρτήθηκε στο Instagram και ενθουσίασε τους ακολούθους του (οι οποίοι, σημειωτέον, είναι υπερδιπλάσιοι εκείνων του έτερου Αλέξη, του τέως πρωθυπουργού).

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε –ίσως έγινε και κάποιο τηλεφώνημα από την Κουμουνδούρου με συστάσεις– ο φέρελπις ευρωβουλευτής φαίνεται πως αποφάσισε να ενδυθεί τον μανδύα της σοβαρότητας. Την περασμένη εβδομάδα μας ενημέρωσε για τα νέα του καθήκοντα ως τακτικού μέλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας. Και προχθές κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν σχετική με την ασφάλεια και την προστασία των χρηστών από την πολυσυζητημένη εφαρμογή FaceApp. Εξαιρετικά τα ανακλαστικά του, πράγματι.

Οι τελευταίες κινήσεις του αποδεικνύουν ότι για κάθε τουρίστα, ακόμα και τον πιο ανέμελο και ενθουσιώδη, έρχεται η ώρα του κορεσμού. Μικρή πόλη οι Βρυξέλλες, άλλωστε. Πόσες φορές θα δει την Grand-Place και το Maison du Roi, θα περπατήσει στην κλειστή αγορά Royal Saint Hubert Galleries ή θα διαβεί το κατώφλι του Μουσείου Κόμικ ο κ. Γεωργούλης; Ο χώρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του επιφυλάσσει περισσότερες και κυρίως πρωτόγνωρες συγκινήσεις.

Το 2014, όταν εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στη Λάρισα, με παράταξη υποστηριζόμενη από τη Νέα Δημοκρατία, είχε υποσχεθεί στους ψηφοφόρους του: «Θέλω να γυρίσω και να κάνω πράγματα περισσότερο χρονοβόρα στον τόπο μου». Δεν ξέρω πώς ακριβώς εννοούσε τα «χρονοβόρα πράγματα». Γνωρίζω όμως ότι εξωθήθηκε σε παραίτηση επειδή απουσίαζε επανειλημμένως από τις συνεδριάσεις. Ελπίζω η παρουσία του στις Βρυξέλλες να αποδειχθεί πιο… χρονοβόρα. Ο χρόνος, άλλωστε, είναι πολύς. Η θητεία του λήγει το 2024.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή