Το σεξ των άλλων…

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γίνεται μεγάλη συζήτηση για τα fake news που διάφοροι αγράμματοι διακινούν στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν συζητούμε όμως καθόλου για τις μεσαιωνικού τύπου δοξασίες που διάφοροι εγγράμματοι (τουλάχιστον κατά τεκμήριο) διαδίδουν με τον παραδοσιακό τρόπο, όπως κάνει ο μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος.

Σε ομιλία του ο επίσκοπος από την Κύπρο διέδωσε τη θεωρία του Αγίου Γέροντος Πορφυρίου για το πώς γεννιέται ένα παιδί που αργότερα εμφανίζει ομοφυλοφιλικές τάσεις. «Γιατί συμβαίνει κάποιοι να έχουν στο ίδιο φύλο ερωτική διάθεση;» αναρωτήθηκε ρητορικώς ο δεσπότης ενώπιον πολυπληθούς κοινού.

Σύμφωνα με τον Αγιο Γέροντα Πορφύριο, όπως είπε ο κ. Νεόφυτος, «είναι πρόβλημα που συνήθως το μεταδίδουν οι γονείς στο παιδί και αυτό συμβαίνει την ώρα της ερωτικής πράξης ή κατά τη διάρκεια της κυοφορίας. Οταν γίνεται ερωτική πράξη των γονέων όχι φυσιολογική, αλλά πρωκτική, όταν αρέσει στη γυναίκα δημιουργείται επιθυμία και η επιθυμία μεταδίδεται στο κυοφορούμενο βρέφος, όπως μεταδίδονται και τα χαρίσματα» (ομιλία στο Ακάκι Μόρφου 25.6.2019).

Είναι εντυπωσιακή η εμμονή των ιεραρχών να ασχολούνται με το σεξ των άλλων, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι το έχουν απαρνηθεί. Και ενώ αρνούνται για τον εαυτό τους την αναπαραγωγή (δικαίωμά τους), τι καημό τραβάνε για την αναπαραγωγή των άλλων και η επίσημη εκκλησία θέσπισε την «ημέρα του αγέννητου παιδιού»;

Βεβαίως, κάθε πολίτης μιας δημοκρατικής χώρας μπορεί να λέει το κοντό του και το μακρύ του, και κάθε φορέας μπορεί να θεσπίζει όποια ημέρα μπορεί να φανταστεί· υπάρχουν και πιο ακραίοι στην Εκκλησία, που μπορεί να θεσπίσουν την «ημέρα των αδικοχαμένων ωαρίων». Ολοι κρίνονται κι όπως λέει μια ελληνική παροιμία, «και αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας».

Αλλά γιατί θεωρούνται απειλή τα fake news που γράφονται στον δικτυακό τόπο «Οι Μανούλες του Facebook» (κάποια από αυτές έγραψε «γεννήσαμε… και είμαστε 15 ημερών… Μου είπαν ότι δεν κάνει να έρθει κοπέλα με περίοδο να το ακουμπήσει, γιατί θα κάνει σημάδι… εσείς τι λέτε;») και δεν θεωρούνται απειλητικές οι ανοησίες που λέει ένας ιεράρχης; Στο κάτω κάτω της γραφής, μπορεί το Facebook να είναι τεράστιο, αλλά κάθε «μανούλα» του έχει περιορισμένο κοινό, ενώ ένας πνευματικός ποιμένας πολυπληθέστερο. Αφήστε δε το γεγονός ότι οι πρώτες διαδίδουν τις ψευδοειδήσεις τους έχοντας ελάχιστο κύρος, ενώ ένας μητροπολίτης υποτίθεται πως μεταφέρει τον λόγο του Θεού, στον οποίο μάλιστα δεν χωράει και αντίλογος.

Η Λερναία Υδρα των fake news είναι αθάνατη. Δεν θα σβήσει αν δεν αποστραγγιστεί ο βάλτος των προκαταλήψεων στον οποίο αυτά ανθούν. Κι αυτό απαιτεί παιδεία και ανάπτυξη αιχμηρής κριτικής σκέψης. Είναι δύσκολο και μακροχρόνιο έργο, αλλά το μόνο που μπορεί να φέρει κάποια αποτελέσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή