80 χρoνια πριν… 10-8-1939

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ: Τα πολεμικά είχον παραταχθή εις δεκατέσσερας γραμμάς επί μήκους τεσσάρων μιλλίων. Το θέαμα ήτο επιβλητικώτατον. […] Ο Βασιλεύς, αφού εχαιρέτισε τους επισήμους συνοδευόμενος υπό του λόρδου του Ναυαρχείου Στάνωπ και άλλων ανωτέρων αξιωματικών, επέβη και πάλιν της ακάτου και ήρχισε την επιθεώρησιν του στόλου, επισκεφθείς πρώτον το αεροπλανοφόρον «Θαρραλέος», όπου είχον παραταχθή χίλιοι πεντακόσιοι άνδρες της εφεδρείας […].

ΚΟΡΥΖΗΣ: Ο δόκιμος υπάλληλος του 1903 Αλέξανδρος Κορυζής εξελέγη χθες Διοικητής της Εθνικής Τραπέζης από την Συνέλευσιν των Μετόχων της, παμψηφεί. Αυτό προ πολλού καιρού ήτο βέβαιον. […] Δεξιά και αριστερά του είδε πάντοτε ό,τι έπρεπε, αφωσιώθη εις ό,τι είχε ιδανικόν, υπηρέτησε τον ένα, τον μεγάλον σκοπόν του. Και τώρα έφθασε. Το ευρύ γραφείον, […] θ’ ανοίξη τας θύρας του και θα υποδεχθεί με μειδίαμα αγαθότητος και χαράς τον μικρόν υπάλληλον του 1903, τον Αλέξανδρον Κορυζήν, τον άνθρωπον του καθήκοντος.

ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑ: Ανεκοινώθη ότι κατά τους προσεχείς θερινούς μήνας του νοτίου ημισφαιρίου […] ένας Αργεντινός αεροναύτης, ο Εδουάρδος Ολιβιέρο, θα επιχειρήση από το Μπουένος Αϋρες μίαν πτήσιν προς την στρατόσφαιραν […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή