80 χρoνια πριν… 4-9-1939

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ: Τας ώρας αυτάς ελάχισται ελπίδες απομένουν ότι η σύρραξις θα εντοπισθή δοθεισών των ρητών υποχρεώσεων της Μεγ. Βρεταννίας και της Γαλλίας έναντι της Πολωνίας. […] Εν τω μεταξύ, αι ζυμώσεις διά τον σχηματισμόν πολεμικών υπουργείων τόσον εν Αγγλία όσον και εν Γαλλία συνεχίζονται.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ: Εάν και η υστάτη επέμβασις του Προέδρου Ρούζβελτ και των φίλων της ειρήνης δεν ήθελε στεφθή υπό επιτυχίας, πιστεύεται ότι η αμερικανική κυβέρνησις θα λάβη συγκεκριμένας αποφάσεις σχετικώς με την στάσιν την οποίαν θα τηρήση έναντι της ευρωπαϊκής συρράξεως. Προβλέπεται ότι θα συγκληθή εκτάκτως το Κογκρέσσον [φωτ.] διά να συζητήση εκ νέου και να ψηφίση πλέον την φοράν αυτήν την τροποποίησιν του νόμου περί ουδετερότητος των Ηνωμ. Πολιτειών.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: H φινλανδική κυβέρνησις, μετά την υπογραφήν του γερμανο-σοβιετικού συμφώνου, θα μεταβάλη την εξωτερικήν πολιτικήν αυτής. […] Εκείνοι οίτινες εστηρίζοντο επί του Βερολίνου ίνα έχουν, τρόπον τινά, αντίβαρον εναντίον του κομμουνιστικού κινδύνου, δεν αποκρύπτουν πλέον τας ανησυχίας των προ της νέας καταστάσεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή