80 χρoνια πριν… 11-9-1939

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΛΩΝΙΔΕΣ: [Γράφει ο Σπύρος Μελάς] Οι γυναίκες στην Πολωνία εσχημάτισαν τάγματα εθνοφυλακής, άλλες μάχονται στο μέτωπο κι άλλες παρουσιάσθησαν, εθελοντικά, να δουλέψουν στα μαγαζιά που είχαν κλείσει, επειδή οι άνδρες λείπουν στον πόλεμο. […] Ο καθένας φαντάζεται τι υπηρεσίες μπορούν να προσφέρουν στον πόλεμο της πατρίδος τους, μ’ αυτά τα προσόντα, οι Πολωνίδες – αρκεί να τους δοθή καιρός και περιστάσεις.

ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΜΠΩΝΤΛΑΙΡ: Μεταξύ των χειρογράφων του μεγάλου ποιητού Καρόλου Μπωντελαίρ, ευρέθησαν και μερικαί σημειώσεις, εκ των οποίων καταφαίνεται ότι ο απαράμιλλος σμιλευτής των «Ανθεων του Κακού» εσκέφθη κάποτε σοβαρώς ν’ ασχοληθή με το θέατρον. […] Εις ένα φάκελλον, με την επιγραφήν «Κατάλογος θεατρικών έργων», ο Μπωντελαίρ εφύλασσε, μαζί με τους τίτλους των δραμάτων και μερικάς περιλήψεις υποθέσεων και σκέψεις επί της θεατρικής εν γένει παραγωγής.

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ: Πληροφορούμεθα ότι το Υπουργείον της Παιδείας, προκειμένου να ολοκληρώση την λειτουργίαν του από εφέτος εφαρμοζομένου νέου εκπαιδευτικού συστήματος, απεφάσισε να διορίση 200 νέους καθηγητάς της Μέσης και 600 δημοδιδασκάλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή