80 χρoνια πριν… 14-9-1939

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ: […] ο πολωνικός στρατός επανέλαβε και αύθις την κίνησιν της υποχωρήσεως προς Ανατολάς αφού προς στιγμήν συνεκράτησε την από ξηράς και αέρος γερμανικήν επίθεσιν κατά μήκος του Βιστούλα. […] Το πολωνικόν μέτωπον διεσπάσθη εις τέσσαρα σημεία […]. Η μάχη εξακολουθεί μετά πείσματος αλλ’ οι Γερμανοί προσεγγίζουν προς την πόλιν.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ: Η άποψις των Κυβερνήσεων Αγγλίας και Γαλλίας είναι ότι θα εδέχοντο να διαπραγματευθούν ειρήνην με γερμανικήν Κυβέρνησιν, εις τον λόγον της οποίας να είναι δυνατόν να έχη εμπιστοσύνην […]. Τοιούτο τι δεν πρόκειται να γίνη με τον κ. Χίτλερ, του οποίου ήδη είναι καταφανής εις όλους η τεχνική αγροίκου βίας κατά της μιας μετά την άλλην χώρας.

ΣΥΣΤΑΣΗ: Η διεύθυνσις Γραμμάτων και Τεχνών δι’ εγγράφου της […] συνιστά όπως οι ηθοποιοί κατά την διάρκειαν των παραστάσεων διακρίνωνται από όλην την ενδεικνυομένην εις ευσυνειδήτους καλλιτέχνας και επαγγελματίας ευπρέπειαν έχοντες υπ’ όψιν των «ότι η σκηνή του θεάτρου […] δεν είναι βήμα από του οποίου δύνανται να επιλύσουν προσωπικάς αυτών διαφοράς και ζητήματα, αλλά πεδίον καλλιτεχνικών επιδιώξεων και τιμίου επαγγελματικού αγώνος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή