Τρίχες, αφάνες και μάγισσες

Τρίχες, αφάνες και μάγισσες

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κατερίνα Βρανά έβγαζε πάντα πολύ γέλιο σχολιάζοντας τα μαλλιά της. Το κοινό, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, ενθουσιάζεται με αυτόν τον τεράστιο, σγουρό, μαύρο θύσανο, που μοιάζει να έχει τη δική του ζωή στο κεφάλι της γνωστής Ελληνίδας κωμικού. Ποιος ξέρει, ίσως η Κατερίνα να εμπνεόταν για μια σειρά από νέα αστεία μαθαίνοντας ότι η «αφάνα» της αν ψήφιζε, θα ψήφιζε Σύριζα.

«Πρώτη φορά παρατηρώ τους συμπολίτες μας πιο χαλαρούς, λιγότερο επιθετικούς, πιο φροντισμένους, σε πλήρη απόρριψη των αμπέχονων και του αφάνα style μαλλί των γυναικών, δηλαδή όσα αποτελούσαν ενός είδους σήμα κατατεθέν συριζαϊκό», έγραψε πρόσφατα η Αννα Παναγιωταρέα («Ελ. Τύπος»), υποστηρίζοντας ότι εδώ και δύο μήνες το κλίμα στην κοινωνία έχει αλλάξει, κάτι που αποτυπώνεται και στην εξωτερική μας εμφάνιση. «Ακόμα και στη Βουλή αν πάτε σήμερα, εκεί που βλέπαμε ενδυματολογικές επιλογές ανάλογες με εκείνες όταν πάμε στη λαϊκή της Καλλιδρομίου, υπερισχύουν οι γραβάτες και τα σακάκια». Η πρώτη φορά Αριστερά, συνέχιζε η ειδική σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας της υπουργού Πολιτισμού, έδινε στη Βουλή «την εικόνα εξελιγμένης συγκέντρωσης νεοτρωγλοδυτών».

Με το δίκιο μας κοιταζόμασταν προχθές οι καταναλωτές στη λαϊκή αγορά της Καλλιδρομίου. Εντάξει, δεν θα πηγαίναμε ενδεχομένως καλεσμένοι σε δεξίωση με τα ίδια ρούχα ούτε ασφαλώς θα ανεβαίναμε στο βήμα της Βουλής βαστώντας διχτάκι με όψιμα ροδάκινα, αλλά… όχι και «τρωγλοδύτες»! Η αλήθεια είναι ότι έχουμε χορτάσει από ποιητική αδεία χαρακτηρισμούς και ευφάνταστους νεολογισμούς για τα Εξάρχεια και όχι μόνο. Πριν από λίγες ημέρες, παρακολουθήσαμε (One) τον βουλευτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Μπογδάνο να αναφέρεται σε «παγανίστριες μάγισσες», «βίγκαν λεσβίες», «μπαχαλοσατανίστριες» και άλλα «μπαχαλογκρουπούσκουλα της νέας Αριστεράς».

Είχαμε τον Σύριζα τόσα χρόνια με τη δαιμονοποίηση της γραβάτας και ό,τι σήμαινε αυτή στο μυαλό τους για τους τύπους, τα πρωτόκολλα, τις αριστείες κ.ο.κ., έχουμε τώρα την αποθέωση της γραβάτας και του μαλλιού κομμωτηρίου, την αποθέωση δηλαδή της επιφάνειας. Στο ένα κοστούμι δεν χωρούσαμε, στο άλλο περισσεύουμε – ούτε ρόλος κομπάρσου στη Σταχτοπούτα.

Μία από όλες τις φορές πάντως που η Κατερίνα Βρανά σατίριζε στη σκηνή το μαλλί της, μια κυρία στην μπροστινή θέση τής φώναξε: «Θαύμα είσαι, Κατερίνα, μην ακούς κανέναν!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή