«Κόφτε το για την ΕΡΤ»

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είχαν λείψει και σε εσάς τα θαυμαστικά; Τα δραματικά κεφαλαία γράμματα; Οι εμφυλιοπολεμικοί βρυχηθμοί; Με την τελευταία του ανάρτηση, ο Παύλος Πολάκης αποζημίωσε τους φαν του: «Κόφτε το για την ΕΡΤ!!! Κάποιοι σφίγγουμε τα δόντια για να μη μιλήσουμε δημόσια! Θα μιλήσουμε εκεί που πρέπει και θα πράξουμε αυτά που πρέπει!! ΤΕΛΟΣ. Δε θέλω σχόλια, που αναπαράγουν την επιθυμητή από κάποιους κλαψουροσυζήτηση εσωστρέφειας. Ο εχθρός είναι απέναντι και καραδοκεί και ο λαός περιμένει και απαιτεί να αναμετρηθούμε με αυτόν!!! ΥΓ Κατερίνα και Σωτήρη ευχαριστούμε για αυτά που προσφέρατε και βέβαια πληρώσατε….. Η επόμενη φορά θα είναι ΔΙΑ-ΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ…..». (Διατηρήσαμε τη μορφοποίηση κειμένου, απλώς βάλαμε τόνους όπου δεν υπήρχαν.)

Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο βέβαια ο λόγος, που αποτόλμησε μια υποτυπώδη κριτική στην ΕΡΤ επί ΣΥΡΙΖΑ στην εκδήλωση με τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι νέες προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη» που διοργάνωσε το tvxs.gr. «Δεν το πήραμε σοβαρά», είπε ο τέως υπουργός Οικονομικών, «θέλουμε μια δημόσια ραδιοτηλεόραση αντικειμενική και εκεί δεν τα πήγαμε καλά».

Οπως τόνισε, πρέπει να ξεχωρίζει η είδηση από την άποψη και «να ξέρουν όλοι, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, ότι στη δική τους τηλεόραση, στη δημόσια τηλεόραση, θα μάθεις την είδηση, ασχέτως αν θα μάθεις μετά το σχόλιο». Είπε το προφανές και χειροκροτήθηκε από το κοινό, αλλά φαίνεται ότι η κράση του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτή εκφράζεται αφιλτράριστη από τον Π. Πολάκη δεν «σηκώνει» ούτε τα πλέον καλοπροαίρετα, φίλια πυρά. Το κόμμα δεν κάνει λάθη, ποτέ δεν έκανε, ποτέ δεν θα κάνει, είναι η προσέγγιση, είτε συζητάμε για το Μάτι είτε για την ΕΡΤ ή για οτιδήποτε άλλο. Το είπε ξεκάθαρα, στην ίδια εκδήλωση, ο Στέλιος Κούλογλου, και αυτός με διάθεση αυτοκριτικής. Κανονικά, είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να έχει υιοθετήσει την πολιτική που λέει ότι «όσοι δεν πρέπει να είναι εναντίον μας πρέπει να είναι μαζί μας». «Εμείς το κάναμε σταλινικά: όσοι δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας. Δεν παίξαμε με τους ενδιάμεσους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου, κάτι που διέφυγε την προσοχή του Πολάκη.

Κι αν όλα αυτά θυμίζουν κακό όνειρο, είχαν και θετικά αποτελέσματα. Δεν ήταν τυχαία η μαζική αντίδραση των πολιτών –δεξιών, κεντρώων, «ενδιάμεσων» όπως λέει και ο κ. Κούλογλου–στην πιθανότητα μετονομασίας του σταθμού «Ευαγγελισμός». Το «εμείς και αυτοί» πνέει τα λοίσθια. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή