80 χρoνια πριν… 25-9-1939

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΗΝΟΣ: Οι Γάλλοι […] υπογραμμίζουν ότι τα γαλλικά σύνορα σχηματίζουν μίαν γωνίαν, της οποίας το κάτω δεξιόν μέρος εφάπτεται σχεδόν του Ρήνου. Η λεπτομέρεια αυτή αποτελεί πρόσκομμα εις την προέλασιν του πεζικού και υποχρεώνει τους αντιπάλους εις την διεξαγωγήν μόνον αγώνος πυροβολικού, εκ του μακρόθεν.

ΣΟΠΕΝ: Σαράντα περίπου χιλιόμετρα δυτικώς της Βαρσοβίας, εις την περιοχήν ακριβώς που την θερίζουν σήμερα αι οβίδες των γερμανικών τηλεβόλων, υπάρχει ένα μικρό χωριό, το Ζελαζόβα-Βόλα. […] Το χωριό αυτό αποτελεί ένα από τα κέντρα του πολιτισμού όλων των λαών και όλων των εποχών, διότι εκεί εγεννήθη ο μέγας Πολωνός μουσουργός Φρειδερίκος Σοπέν.

EK ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ: Η εκ περιτροπής εργασία θα συνίσταται είτε εις τον περιορισμόν των ωρών εργασίας των μισθωτών είτε εις τον καθορισμόν ανωτάτου αριθμού ημερομισθίων, άτινα θα δύναται να πραγματοποιή έκαστος μισθωτός κάθε εβδομάδα ή κατά μήνα ή άλλην χρονικήν περίοδον, ώστε να επιτυγχάνεται η πραγματοποίησις υπό των μισθωτών του αυτού περίπου αριθμού των ημερομισθίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή