80 χρoνια πριν… 2-10-1939

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ: Λονδίνον – Τα πλοία τα οποία μεταφέρουν λαθρεμπόριον προοριζόμενον διά τον εχθρόν δεν θα επιτρέπεται να φθάνουν εις τους εχθρικούς λιμένας. […] Μόνον τα εμπορεύματα τα οποία θα χαρακτηρίζωνται ως λαθρεμπόριον θα κατάσχωνται. Το πλοίον το οποίον τα μεταφέρει θα οδηγήται εις ένα από τους σταθμούς ελέγχου, θα υποβάλλεται κατόπιν το δηλωτικόν του φορτίον και τα άλλα σχετικά ναυτιλιακά του έγγραφα εις το υπουργείον Οικονομικού Πολέμου [φωτ.], το οποίον θα αποφασίζη περί της κατασχέσεως ή μη του φορτίου του.

ΠΡΟΤΟΜΗ: Χθες εις την Βυτίναν έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αειμνήστου Κωνσταντίνου Παπαρρηγοπούλου. […] «Η Ακαδημία και η Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου των Αθηνών προσέρχονται ευλαβείς προ της λιθίνης μορφής του […] και μετά θαυμασμού καταθέτουσι τον δάφνινον στέφανον ως σύμβολον της επιστημονικής του πεντάθλου νίκης και της βαθείας πάντοτε αναγνωρίσεως και ευγνωμοσύνης ολοκλήρου του Εθνους».

ΒΟΥΣΤΑΣΙΑ: Να ενισχυθή η κτηνοτροφία, η μεγάλη, η οικοδίαιτος κ.λπ., αλλ’ όχι και να υπάρχουν βουστάσια εντός των πόλεων και μάλιστα εις το κέντρον των – όπως αυτό της Ζωοδόχου Πηγής 15 […].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή