Το τέλος της ασυλίας…

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το περασμένο Σάββατο ο συνδικαλιστικός βραχίονας του ΚΚΕ διαδήλωσε κατά της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Αθήνα. Μέχρις εδώ, δικαίωμά τους. Οπως συνηθίζεται όμως, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν κατά των δυνάμεων της τάξης, προκειμένου να τους επιτραπεί να πετάξουν κόκκινες μπογιές στο άγαλμα του Τρούμαν. Υπήρξαν συγκρούσεις και ένας δικτυακός τόπος, που κινείται φιλικά προς το ΚΚΕ, δημοσίευσε φωτογραφίες.

Σε μια φωτογραφία φαίνεται ένας διαδηλωτής να είναι στον αέρα και να κλωτσάει στην πλάτη έναν αστυνομικό. Η επίθεση, σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο, «είναι το στιγμιότυπο της ημέρας θυμίζοντας κάτι μεταξύ Αστερίξ εναντίον Ρωμαίων και Ντάνιελ Λαρούσο από το Καράτε Κιντ, αλλά χωρίς τον Μιγιάγκι […] Τα ΜΑΤ βρίσκουν το δάσκαλό τους από το “Karate Kid” του ΠΑΜΕ» (katiousa.gr 5.10.2019).

Τα στοιχεία του «Karate Kid» δεν άργησαν να γίνουν γνωστά. Είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θήβας με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Το ΚΚΕ, όπως συνηθίζει, κατήγγειλε «την πρωτοφανή, χαφιεδικού τύπου, δημοσιοποίηση από τον βουλευτή της Ν.Δ., Κ. Μπογδάνο, και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ των προσωπικών στοιχείων διαδηλωτή, ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση ενάντια στην ανανέωση της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις» (Ανακοίνωση 7.10.2019). Αλλά, απλώς «συμμετείχε στη συγκέντρωση» ο εν λόγω διαδηλωτής; Και η βία που ασκεί, οι φωτογραφίες που τον δείχνουν να επιτίθεται με ακροβατικές κλωτσιές κατά των αστυνομικών; Είναι απλώς λεπτομέρειες της «μεγάλης (κατά το ΚΚΕ) συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο»;

Με τη γνωστή οργουελική γλώσσα η ανακοίνωση του ΚΚΕ θέτει κι άλλα ερωτήματα: «Από πού, αλήθεια, αντλεί αυτά τα στοιχεία και με ποιο δικαίωμα τα εκτοξεύει δημόσια, στοχοποιώντας με τρόπο απαράδεκτο και παράνομο πρόσωπα, παραβιάζοντας ακόμα και αυτήν την αστική νομοθεσία που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα;». Πώς «στοχοποιείται» με τη δημοσίευση του ονόματος ο διαδηλωτής που στοχοποίησε με τα άρβυλά του το κεφάλι ενός αστυνομικού; Δεν είναι υπερήφανο το στέλεχος της ΚΝΕ που επιτέθηκε στα όργανα του «αστικού κράτους» με κινήσεις που θύμιζαν ταινία; Επιπλέον: πώς ακριβώς παραβιάζεται η «αστική νομοθεσία που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα»; Δεν έκανε σεξ στην κρεβατοκάμαρά του ο διαδηλωτής. Δημοσίως διαδήλωνε και δημοσίως παραβίασε τον νόμο. Ολα αυτά είναι ιδιωτική του υπόθεση;

Γράψαμε και παλιότερα (23.4.2010) ότι «το ΚΚΕ χαίρει ασυλίας, επειδή μαρτύρησε κατά τη μετεμφυλιοπολεμική περίοδο και έπεισε τους πάντες ότι αγιοποιήθηκε». Θεωρεί «δικαίωμα» των μελών του να παραβιάζουν κάθε νόμο, και την εφαρμογή του ποινικού κώδικα «ποινικοποίηση των αγώνων». Ευτυχώς όμως όλα αυτά τελειώνουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή