80 χρoνια πριν… 11-10-1939

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ: Σήμερον την πρωίαν ο πρόεδρος του «Γερμανικού Συνδέσμου» δόκτωρ Βάις ειδοποίησεν όλα τα μέλη να ετοιμασθούν διά να εγκαταλείψουν την Εσθονίαν. […] Εις την Λεττονίαν ο αριθμός των Γερμανών ανέρχεται εις 65.000, εις δε την Εσθονίαν εις 20.000. […] Εις τους βαλτικούς λιμένας κατέπλευσαν τα πρώτα γερμανικά ατμόπλοια τα οποία θα χρησιμοποιηθούν διά την μεταφοράν όλου αυτού του πληθυσμού. Η ομαδική αυτή έξοδος απεφασίσθη διότι τα σοβιετικά στρατεύματα είναι ήδη έτοιμα να διαβούν τα σύνορα της Εσθονίας [φωτ.].

ΕΠΙΘΕΣΗ: Παρίσιοι.- Εκ του γενικού στρατηγείου ανακοινούται ότι τα γερμανικά στρατεύματα ενεργούν επίθεσιν εναντίον του δυτικού μετώπου. […] Γάλλοι στρατιώται […], ομιλούντες προς αξιωματικούς της αγγλικής αεροπορίας, αφηγήθησαν ότι αι τελευταίαι μονομαχίαι πυροβολικού του μετώπου, παρά την λακωνικότητα των ανακοινωθέντων του γενικού γαλλικού στρατηγείου, είναι τρομακτικαί.

ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ: […] Καλούνται προς κατάταξιν από της 10-20 τρέχοντος οι στρατεύσιμοι, ικανοί ή βοηθητικοί (υπόχρεοι ολοκλήρου θητείας ή εκγυμνάσεως), της κλάσεως 1939β, ήτοι οι γεννηθέντες κατά το έτος 1918 και εγγεγραμμένοι ή μη εις τα μητρώα αρρένων υπό το έτος γεννήσεως τούτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή